Thursday , February 9 2023

Sâmbătă seara au ajuns la hub-ul umanitar de la Suceava convoaiele cu ajutoare trimise de Franța în sprijinul Ucrainei (FOTO, VIDEO)

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, la hub-ul umanitar de la Suceava au ajuns două convoaie franceze formate din autospeciale de intervenţie și ambulanţe, care transportă echipamente medicale şi de salvare, care vor fi oferite serviciului ucrainean pentru situații de urgență. Aceste convoaie, reprezintă prima contribuţie a Franţei la HUB-ul umanitar de la Suceava,.

Din primul convoi fac parte 100 de pompieri și salvatori francezi, care au transportat autovehicule și echipamente donate Ucrainei, respectiv: 11 mașini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie și 23 de camioane, care transportă 49 ​​de tone de echipamente medicale și de salvare (echipamente de protecție, scări manuale, furtunuri pentru stins incendii, echipamente medicale etc.).

”Am plecat miercuri dimineaţă de la Paris şi am mers 2.500 de kilometri până astăzi, când am ajuns la Suceava cu acest convoi. Acest convoi a fost organizat de Ministerul de Interne şi de ministerul european. Tot materialul şi toate vehiculele provin de pe tot teritoriul Franţei. Aceste acţiuni se înscriu în mecanismul european al protecţiei civile şi am traversat Germania, Austria, Ungaria şi România, ţări care au asigurat acest transport pe tot traseul până la destinaţia din hub-ul de la Suceava.

Am transportat 49 de tone de material medical, pansamente, bandaje, brancarde şi materiale şi echipamente de securitate pentru pompieri. Tot acest material va fi dat mâine (duminică – n.r.) pompierilor ucraineni. Suntem emoţionaţi că am putut să îndeplinim această misiune şi că toate aceste materiale şi vehicule vor putea intra în posesia pompierilor ucraineni. Toţi pompierii francezi care sunt aici, în spatele meu, sunt animaţi de valorile devotamentului şi curajului şi avem o mare admiraţie pentru curajul camarazilor noştri ucraineni”, a declarat team-leaderul francez Jean Philippe Nicot.

Această operațiune este coordonată de Direcția Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor din ministerul francez de Interne și din Centrul de criză și sprijin al ministerului francez pentru Europa și Afaceri externe.

Un al doilea convoi, format din 21 de ambulanțe noi, completează această donație din partea Franţei. Ambulanţele au fost achiziționate cu sprijinul autorităților locale franceze și al companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză și sprijin.

Aceste operațiuni desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene (EUCPM) sunt o mărturie a solidarităţii Franței, a autorităților locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean.

Duminică dimineaţă,la ora 10.00, va avea loc o ceremonie de predare a donaţiilor şi la instruirea pompierilor ucrainieni de către specialiştii francezi. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …