Sunday , February 5 2023

Sâmbătă, la Cetate, Muzeul Bucovinei organizează concursul „JOCUL MEDIEVAL ÎNTRE COMUNICARE SI ACTIUNE”

afis medieval


Muzeul Bucovinei Suceava desfășoară în data de 20 mai 2017 activitățile din cadrul proiectul educațional – concurs JOCUL MEDIEVAL ÎNTRE COMUNICARE SI ACTIUNE. Pe parcursul zilei de 20 mai 2017, începând cu ora 11, la Cetatea de Scaun a Sucevei, echipe de liceeni suceveni se vor întrece în probe și jocuri medievale.

Douăsprezece echipe, formate fiecare dintr-un băiat și o fată, vor participa la probe cu specific medieval: alergatul cu sacul, mima, zaruri, dans medieval, tras de funie. Participarea la probe se face în costume medievale care sunt fi asigurate de Muzeul Bucovinei. Logistica necesară pentru desfășurarea tuturor probelor este asigurată de către Muzeul Bucovinei. Primele trei echipe clasate vor fi premiate, pentru ceilalți parti­cipanți acordându-se diplome de participare și legitimații de vizitare gratuită a obiectivelor Muzeului Bucovinei.

Prin acest proiect se urmărește promovarea patrimoniului cultural deținut de Muzeului Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activități de învățare nonformală legate de istorie. Colegii, părinții, bunicii și toți cei interesați sunt așteptați să-și susțină echipele favorite și să petreacă momente de neuitat în Cetatea lui Stefan cel Mare!

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …