Wednesday , December 7 2022

Sălile de sport de la LPS şi Colegiul “Stefan cel Mare” vor fi terminate până la sfârşitul anului

Lungu 17 martie 2014 [800x600]

Primarul Ion Lungu apreciază că lucrările derulate cu fonduri europene realizate de firmele sucevene SUCT şi Civica sunt în grafic

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a arătat ieri după comandamentul săptămânal privind investiţiile cu fonduri europene derulate în municipiul reşedinţă de judeţ că lucrările vizănd construcţia sălilor de sport de la Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Naţional Stefan cel Mare trebuie neapărat finalizate până la sfârşitul acestui an. “Până la sfârşitul anului trebuie finalizate aceste proiecte şi suntem condamnaţi să le terminăm deoarece ele nu pot fi prelungite dincolo de sfârşitul acestui an”, a spus Ion Lungu. Conform primarului Lungu, la Liceul cu Program Sportiv lucrările se desfăşoară în conformitate cu programul dar în ceea ce priveşte construirea sălii de sport de la Colegiul Stefan cel Mare, va trebui să aibă o discuţie cu conducerea şcolii pentru a vedea cum se va găsi o soluţie privind sala de gimnastică actuală, “acum neputându-se acţiona din cauza elevilor care îşi desfăşoară orele acolo iar accesul în sala de sport se face tot prin sala de gimnastică” a explicat primarul Lungu.
Si în acest caz edilul şef al Sucevei a explicat că “dacă nu terminăm aceste proiecte până la sfârşitul anului trebuie să dăm toţi banii înapoi”.
Lucrările de realizare a unei noi săli de sport la Colegiul Naţional „Stefan cel Mare” au fost reluate, începând din luna noiebrie a anului trecut. acestea vor fi făcute de SC „Civica”, care s-a îngajat să le termine până pe 31 decembrie 2015. Contractul cu finanţare europeană este în valoare de 7,7 milioane de lei din care 931.000 de lei vor proveni din bugetul local. Proiectul de construire a sălii de sport de la „Stefan cel Mare” a demarat în 2007, dar investiţia a fost abandonată de mai mult timp din lipsă de bani. Investiţia presupune mai multe etape – construirea unei săli de sport, refuncţio-nalizarea sălii de gimnastică şi construirea unui teren de sport în aer liber.
Tot în luna noiembri a anului trecut a fost semnat şi contractul cu societatea de construcţii suceveană SUCT SA pentru finalizarea construcţiei campusului şcolar de la Liceul cu Program Sportiv. Si această investiţie va trebui finalizată până pe 31 decembrie 2015.
Proiectul are o valoare totală de 17,89 milioane de lei, din care pentru ceea ce s-a executat până acum au fost cheltuite 6,6 milioane de lei, sumă provenită de la Guvern şi care a fost inclusă, conform reglementărilor de accesare a fondurilor europene, în cadrul cheltuielilor neeligibile. Municipalitatea va contribui cu 818.000 de lei la realizarea proiectului. (N.R.)

Vezi si

Ioan Balan cere miniștrilor Sănătății și Energiei soluții urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie  pentru Spitalul Județean Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Sănătății și ministrului …