Saturday , January 28 2023

Salarii cu 12% mai mari pentru angajaţii Primăriei municipiului Suceava

Toţi cei 700 de angajaţi ai Primăriei sucevene vor beneficia de mărirea salariilor, în acest sens, făcându-se deja demersurile necesare pentru stabilirea noului fond de salarii 

primarie - 001 [800x600]

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, în baza ordonanţei de urgenţă care permite autorităţilor locale majorarea salariilor angajaţilor, a propus ca lefurile celor 700 de salariaţi ai primăriei să fie majorate cu 12%. Primarul Ion Lungu a mai explicat că este necesar ca noul plafon de salarii să fie aprobat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.
“Am dat în lucru ca să vedem care e suma cu care trebuie rectificat bugetul local, banii îi avem, nu se pune problema, doar că noul plafon de salarii trebuie aprobat de Finanţe”, a declarat primarul mu-nicipiului Suceava, Ion Lungu.
Salariile personalului din Primăria municipiului reşedinţă de judeţ pot fi majorate dacă fondurile se încadrează în limita bugetului aprobat şi a plafonului stabilit de Ministerul de Finanţe, dar nu mai mult de 12%.  “In Primărie sunt 700 de salariaţi care trebuie să primească această majorare, în condiţiile în care salariul mediu nu este foarte mare. Noi, care suntem o primărie mare, nu se pune problema să nu putem da aceste sume de bani. In final sunt două condiţii ca autorităţile locale să poată da aceşti bani şi să îi aibă prinşi şi în buget, iar lucrul cel mai important este să ne aprobe la Finanţe, noul plafon de salarii”, a declarat primarul municipalităţii sucevene.
Primarul municipiului Suceava a precizat că, în urma discuţiilor purtate la Bucureşti cu membrii Asociaţiei Municipiilor din România, s-a constat că problema este în procent de sută la sută la autorităţile locale.
“Noi vom fundamenta, în câteva zile, acest nou fond de salarii şi vom face o solicitare scrisă la Ministerul de Finanţe Iaşi-Suceava, pentru a ne autoriza noul plafon de salarii”, a precizat Ion Lungu.
Acesta a mai spus că se intenţionează ca toţi angajaţii Primăriei să primească aceste majorări de salarii. “Sunt categorii de salariaţi, în Primărie, care câştigă destul de puţin, nu poţi face performanţă în aceste condiţii, iar ca efort bugetar pentru municipalitate, nu se pune problema”, a mai spus Ion Lungu. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …