Tuesday , June 25 2024

Sala de sport a Şcolii 10 va fi făcută de firma care a terminat creșa din Fălticeni în 3 luni

Firma botoșăneană Simion Tehnoconstruct, care a făcut în trei luni creșa din Fălticeni (proiect tip de dimensiuni medii, finanțat prin Compania Națională de Investiții), a câștigat și contractul pentru sala de sport de la Şcoala 10 din Suceava.

Așa cum a precizat cotidianul Obiectiv de Suceava într-o ediție precedentă, autorizația de construire a fost semnată la aproape un an de la încheierea contractului. Primarul Ion Lungu a explicat de ce a durat foarte mult semnarea autorizației: „Din păcate 10 luni documentele au stat pentru un aviz la Ministerul Educației. Ultima declarație înainte de obținerea avizului a trebuit să o dau eu pe propria răspundere că în următorii 10 ani Şcoala 10 nu se închide. Nu mai comentăm, dar s-a blocat 10 luni la Ministerul Educației”.

Totodată, Ion Lungu a spus și ce pași a făcut până acum, specificând printre altele că a procedat și la actualizarea valorilor în limitele legii. „Noi avem prinsă suma de 5 milioane de lei. Sigur că e prevăzut conform legii că se poate face indexarea”; a spus primarul Sucevei. Surprinzător oarecum, primarul nu își pierde optimismul, ba chiar dimpotrivă, consideră că sunt șanse ca și de data aceasta să fie o realizare notabilă a firmei botoșănene, în sensul că să fie finalizate lucrările în cursul acestui an, poate chiar până la jumătate.

„Am avut o discuție cu reprezentanții constructorului.  Ei sunt foarte determinați să demarăm lucrările în acest an în forță să facem sala de sport de la Şcoala 10. Termenul este de 24 de luni dar cum au făcut ei în trei luni grădinița de la Fălticeni sper să facă și la Suceava în vreo cinci”, a spus Ion Lungu, râzând într-o manieră optimistă. (Dan PRICOPE)

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …