Monday , March 4 2024

Sala “Bucovina” din Consiliul Județean a fost sfințită ieri

Cu acest prilej a fost acordat Ordinul Național pentru Merit maicii Stavrofore Margareta Irina Pântescu, Stareța Mănăstirii Voronețsfintire 1

Ieri, în Palatul Administrativ a avut loc sfințirea sălii de ședințe “Bucovina” de la Consiliul Județean, reabilitată în această toamnă. La slujba de sfințire a participat și IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a asistat la slujba oficiată de un sobor de preoți. Acest prilej a fost folosit de administrația județeană a Sucevei pentru a-i înmâna Maicii Stavrofore Margareta Irina Pântescu, Stareța Mănăstirii Voroneț, Ordinul Național pentru Merit – o distincție importantă din partea președintelui României, Klaus Iohannis, prin care se certifică eforturile pe care comunitatea monahală de la Mănăstirea Voroneț le face în mod constant atât pentru conservarea unui patrimoniu istoric, cât și pentru spiritul bucovinean în toată amploarea sa.

sfintire 2Maica Stareță Irina a mulțumit pentru distincția acordată de președintele României prin intermediul consilierului prezidențial Sergiu Nistor. In scurtul său mesaj, Maica Stareță a mai arătat că bisericile din Bucovina sunt nemulțumite de faptul că averile vechilor mănăstiri nu sunt la vechii proprietari, cei de drept. IPS Pimen a continuat ideea, apreciind că instanțele de judecată ce au dat dreptate Statului român, iar nu Bisericii în ceea ce privește diferendul privind averea Fondului Bisericesc Ortodox Român din Bucovina nu au procedat corect. (N.R.)

 

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …