Wednesday , February 1 2023

S-au afisat rezultatele la BAC. O singura medie de 10 in judet

Miercuri, in jurul orei 10.30, pe site-ul bacalaureat.edu.ro au fost afisate mediile obtinute la examenul de Bacalaureat. rezultate bac

In judetul Suceava un singur absolvent de liceu a obtinut media 10. Este vorba de eleva Andra Tofan, de la Colegiul National “Petru Rares”, specializarea mate-info, care a sustinut proba la alegere la Fizica.

Alti patru elevi au obtinut medii generale intre 9.91 si 9.95.

Rezultatele obtinute de suceveni pot fi vazute AICI.

Din totalul de 5.458 elevi care s-au inscris la examen, 1.457 au picat Bacalaureatul, luand medii sub 6. Dintre acestia 1.167 nu au obtinut nici macar media 5 (ultima medie afisata pe listele de pe edu.ro).

La examen, 545 de elevi nu s-au prezentat la cel putin una dintre probe. Cinci elevi au fost eliminati din examen.

Potrivit centralizării transmise de Ministerul Educaţiei, la nivel national rata de promovare la Bacalaureat 2018 (prima sesiune) este 67,7%, mai mică faţă de anul trecut cu 3,7 procente.

Tot astăzi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Pe 10 iulie începe înscrierea pentru sesiunea din toamnă a Bacalaureatului şi durează până pe 13 iulie. În data de 27 iulie are loc înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …