Thursday , September 29 2022
Breaking News

S-a sfârşit urât de tot. Cerbul “jucăuş” ar fi fost ucis de ţărani, care i-au tăiat apoi coarnele cu bomfaierul

In cursul zilei de vineri, 23 martie, un scurt filmuleţ în care un cerb maiestuos aleargă «în joacă» împreună cu un cal a fost văzută şi a impresionat zeci de mii de iubitori ai naturii. Imaginile au fost postate de Romsilva şi au drept explicatii următoarele : „Scenă inedită surprinsă de colegii noştri de la Ocolul Silvic Breaza, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Aceştia au filmat un cerb care a pătruns accidental în curtea unei persoane fizice şi care şi-a găsit, ca partener de alergat, un cal aparţinând persoanei în cauză. Niciunul din cele două animale nu a fost rănit, iar cerbul a fugit în pădure”.

Aseară însă au apărut si informaţii conform cărora bucolicul fimulet postat de Romsilva trebuie văzut cu alti ochi si nu ar fi  avut de fapt happy-end. Conform Asociaţiei neguvernamentale WILD Bucovina, una dintre cele mai active asociaţii care au drept scop conservarea şi promovarea faunei din Bucovina, cerbul filmat ar fi fost într-adevăr eliberat din împrejmuirea respectivă, dar ar fi fost apoi hăituit de oamenii din zonă. Obosit şi speriat, cerbul ar fi fost ucis la câteva sute de metri după ce a intrat în pădure, oamenii tăindu-i apoi coarnele cu un bomfaier. Membrii WILD Bucovina au primit informaţii de la vecinii zonă şi, mergând la faţa locului, au găsit resturile cerbului braconat.

«Suntem nevoiti sa intervenim pentru a clarifica situatia reala ce a fost in acest clip dar si ce a urmat dupa intrarea cerbului in padure. In primul rand cerbul a coborat din padure in livada acestei gospodari nu in curte cum a/ti scris in descrierea clipului. Din cauza gerului, a zapezii mari, a coborat in livada in cautarea hranei. Un observator al faunei salbatice vede limpede ca cerbul este alergat de calul jucaus, nu cerbul se joaca cu el. Este speriat de moarte dar este fara putere de a fugi imediat din calea omului.wild

Pana aici a fost doar episodul 1 surprins pe video dar urmeaza partea a 2/a pe care probabil nu o stie si cel ce a filmat.Dupa ce a intrat cerbul in padure a fost urmarit si haituit de persoane din zona care l/au omorat si i-au taiat coarnele cu un bomfaier. Aceasta s-a intamplat la doar cateva sute de metrii de livada unde a fost filmat iar acest episod a fost vazut de vecinii din zona. Noi am primit aceste informatii de la ei, la cateva zile de la cele intamplate si am fost la fata locului unde am gasit cerbul braconat.  Aceste imagini arata realitatea finalului intamplarii din acea zi in ultima saptamana a lunii februarie in satul Colacu, comuna Fundu Moldovei», spun cei de la WILD Bucovina pe pagina lor de Facebook. (T.A.)

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …

9 comments

 1. Cei care au atributiunile de cercetare-politie,parchet nu isi fac atribytiunile.Foarte grav sa ucizi un asemenea exemplar frumos si sanatos . Nu mai am cuvinte sa ma exprim .Urat foarte urat din partea tuturor care au procedat la uciderea acestui exemplar,mai bine isi taiau ei ceva ca sa nu mai fie barbati toata viata msa fie cersetori ai padurilor.

 2. E tipic pentru Romsilva. Intai filmeaza ursuletul jucandu-se si toata lumea e extaziata, apoi il macelareste. Credibilitate 0, Romsilva!

 3. Din pacate,si nu este prima oara,trebuie sa constat ca oamenii(cu precadere din Romania,dar nu numai) sunt mult mai salbatici decat animalele.

 4. Sunt forte sceptic ca ca cei de la WILD Bucovina au gasit cerbul braconat. Cum l-au gasit, alergand? Nu dau nu ne dau detalii. Daca au gasit ceva urme nu ar fi postat imagini? Daca stiu de la localnici, nu stiau si numele celor ce ar fi savarsit fapta?Sa fim seriosi.
  Nu imi pot imagina Romsilva sa ascunda un asemenea gest, daca ar fi avut loc.
  Cred ca e nevoie de samanta de scandal, pentru a fi promovat numele aceastei organizatii. Scenariul tipic, emotional, pentru promovarea ONG-urilor
  Cand lupii ataca gospodariile personale, nu intereseaza pe nimeni.
  Dovezi inainte de acuzatii, domnilor!

 5. Filmul cu cerbul ucis este pe pagina de Facebook a asociatiei Wild Bucovina

 6. Eduard stai linistit ca au dovezi masive cu cerbul braconat! Nu iti doresc sa vezi imaginile cu cerbul macelarit si batjocorit!

 7. Tocmai am aflat ca e o mare vrajeala si ca cel ce a postat mesajul inaintea mea are dreptate!

 8. Cei care afirma ca au gasit cerbul braconat ar fi trebuit sa puna poze cu cerbul asa cum l-au gasit. Altfel afirmatiile despre moartea cerbului nu sunt decat goana dupa spectaculos, instigare la ura si un adevar extrem de indoielnic.

  P>S> Orice om de bun simt care ar suprinde o crima – cum ar fi aceasta sau oricare alta (de mediu sau de oameni) – ar fotografia sau ar filma instantaneu scena crimei (cel putin cu telefonul mobil) iar apoi ar face-o virala pe net.