Sunday , September 25 2022

S-a încheiat a doua ediție a competiției studențești CTF-USV

CTF-USV_2017-locul I

 

În perioada 24 – 25 noiembrie 2017, în cadrul Universității „Stefan cel Mare” din Suceava a avut loc etapa finală a competiției studențești pe ­pro­bleme de securitate informațională, CTF-USV 2017 (ctf.usv.ro). Acțiunea, aflată la a doua ediție, a fost găzduită de Facultatea de Inginerie Electrică și Stiința Calculatoarelor. În urma etapei de calificări on-line, care a avut loc în perioada 26 – 27 octombrie 2017 și la care au participat 32 de echipe, au fost considerate calificate 13 dintre acestea: 5 de la USV, 4 de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău și câte una de la Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica București, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

În urma etapei finale, on-site, echipele clasate pe primele 3 locuri au fost:

1. Segfault Tamers  (Universitatea Politehnică București) –  337p

2. Born2Debug  (Universitatea Tehnică a Moldovei) –  223p

3. Resita Hacking (Universitatea Politehnică Timișoara) – 215p

Echipele USV au ocupat locurile: 5, 6, 7, 10 și 13.

Concursul este organizat într-un format tip CTF (Capture The Flag) și are în vedere dezvoltarea de soluții de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicare delimitat, cu scopul des­coperirii unor breșe electronice, dar și  identificarea de soluții și metode optime de protejare a informației împotriva accesului neautorizat. Competiția urmărește testarea creativității și a capacitații echipelor de studenți de a utiliza cunoștințe tehnice specifice pentru a gestiona probleme concrete de securitate informațională. Obiectivul principal constă  în stimularea interesului studenților pentru ­pro­blematica securității cibernetice și evaluarea capacității acestora, ca viitori specialiști, de a face față provocărilor de securitate informațională  actuale.

Administrarea și configurarea platformei informatice dedicate desfășurării concursului a fost asi­gurată de experți de la Safetech Innovations București. Universitatea, în calitate de organizator principal al manifestării, a pus la dispoziție infrastructura hardware și de comunicație necesară, precum și logistica ­afe­rentă, informează un comunicat al USV. (O.S.)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …