Friday , February 3 2023

S-a încheiat a 11-a ediție a proiectului „Artă și Patrimoniu – Colours of Bucovina” (GALERIE FOTO, VIDEO)

Centrul Cultural “Mihai Eminescu” din București, în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, a organizat în perioada 12 -26 octombrie 2020 o reședință artistică „Artă și Patrimoniu UNESCO” dedicată patrimoniului mondial UNESCO din Nordul Moldovei.

Evenimentul este la a unsprezecea ediție, fiind început, tot la Casa Octavian, în 2009 și are că scop promovarea obiectivelor Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

În cadrul reședinței s-au reunit fotografi, jurnaliști, pictori, care, prin mesajul lor au punctat importanța actului de educație pentru valorificarea patrimoniului cultural. Pictorii participanți la proiect au desfășurat ateliere de creativitate artistică în curtea mănăstirii Sucevița, cu scopul de a aduce la conștiința vizitatorilor importanța conservării, protejarii și promovării tezaurului cultural moștenit de la generațiile anterioare.

Pictorii participanți la proiect sunt: Silviu Roșca, România, Shina Hoang,SUA, Dumitru Macovei, România, Dragoș Bojin, România, Dagmar Oprea, România,Victor Frimu, R.Moldova, Radu Negru, R.Moldova, Alexandra Maiakovski, România, Diana Caisin, România,Valentin Caisin, R.Moldova, Valeriu Sepi, România.

Partenerii locali ai proiectului sunt Casa Octavian, Sucevița, Primăria Voitinel și Producătorul de carne Killer, Cramele Gramma Iasi, Winederful Suceava,  Obiectiv de Suceava .

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …