Monday , January 30 2023

S-a decis din nou construirea unui pod provizoriu la Milișăuți. De această dată s-a găsit și soluția de finanțare

Cât timp podul de la Milișăuți va fi închis pentru reparațiile mult-așteptate, podul provizoriu care urmează a fi construit în apropiere va putea fi utilizat doar pentru traficul ușor, autoritățile căutând acum soluții pentru traficul greu, problema fiind extrem de presantă în contextul blocajelor permanente de pe DN2H și DN2, spre Rădăuți și Siret.

La inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, vineri a avut loc o ședință de analiză a situației care se manifestă pe principalele căi rutiere din zona de nord a județului, în contextul valorilor foarte mari de trafic și a blocajelor care se produc urmare a formării coloanei de autovehicule de transport marfă ce staționează pe DN2, așteptând să intre în PTF Siret.

La ședință au mai participat prefectul Alexandru Moldovan, Mugurel Laicu, directorul general regional la DRDP Iași, Relu Adam, director al Administrației Bazinale de Apă Siret, Vasile Tofan, vicepreședintele CJ Suceava responsabil de gestionarea administrării drumurilor județene, Daniel Drăgoi, director al SGA Suceava, cms. șef Eugen Roman, adjunct al șefului IPJ Suceava, precum și specialiști din cadrul instituțiilor sus menționate și din partea asocierii de firme care derulează contractul de lucrări de reparații ale podului rutier de la Milișăuți, pe DN2H.

Principalul subiect al discuțiilor l-a constituit deblocarea situației existente la șantierul (acum închis, cu ordin de sistare a lucrărilor emis de beneficiar) podului de la Milișăuți, pe drumul național DN2H. Din luările de poziție ale beneficiarului investiției, respectiv ale constructorului, a rezultat în final concluzia că singura soluție viabilă și corectă din punct de vedere tehnic (având în vedere lungimea podului) este realizarea lucrărilor de construire cu închiderea circulației pe pod și devierea acesteia pe un pod provizoriu, adiacent, care va fi utilizat în exclusivitate pentru traficul ușor. A fost identificată și soluția de finanțare a realizării podului provizoriu, DRDP Iași neavând la acest moment asigurate fonduri în acest sens.

A fost abordat și subiectul blocajelor care se produc pe traseul Suceava spre Rădăuți și Siret (pe drumurile naționale DN2, DN2H ) cu atât mai mult cu cât, odată cu închiderea circulației pentru autovehiculele grele pe podul de la Milișăuți, trebuie identificate soluții de ocolire. Specialiștii din cadrul DRDP Iași, Poliției Rutiere și DJDP Suceava vor reanaliza variantele posibile pentru traficul greu dinspre zona de nord a județului spre restul teritoriului, ținând cont și de restricțiile care sunt în vigoare în unele zone ale drumurilor naționale și județene.

Vezi si

FOTO, VIDEO – TIR răsturnat într-un pârâu la Valea Putnei. Intervenție contracronometru a pompierilor pentru salvarea șoferului rămas încarcerat

Luni dimineață, în jurul orei 08.00, un TIR  a iesit in afara partii carosabile, pe …

One comment

  1. Salut.Eu zic cā in vreo 2 ,3 ani nu o sā mai fie apā pe acolo,o sā fie secetā! Ce rost mai are acel pod? Eu zic cā e degeaba !