Friday , April 26 2024

Rute alternative între Crucea și Broșteni stabilite de Grupul tehnic de management al riscului „alunecări de teren”

Grupul tehnic de management al riscului „alunecări de teren” de la nivelul Prefecturii Suceava a anunțat, joi după amiază, că a venit în întâmpinarea cetățenilor care se deplasează cu autovehicule între comuna Crucea și orașul Broșteni, în sensul că a prezentat rutele alternative, până la restabilirea stării de normalitate și redeschiderea traficului pe segmentul de drum închis circulației rutiere”. Sunt trei rute din care una este pretabilă doar pentru mașini cu masa maximă admisă de 3,5 tone și înălțime de 3,2m, altă rută pretabilă pentru vehicule cu masa maximă admisă de până la 10 tone și una – cea mai lungă de altfel – pentru vehicule având masa maximă admisă peste 10 tone.

Având în vedere situația de urgență produsă în seara zilei de 23 august ca urmare a manifestării riscului „alunecări de teren”, situație repetată în zilele următoare, în sensul că sens au fost constatate deplasări de eroziuni și material lemnos care au afectat infrastructura Drumului Național 17 B, la km 44, pe raza unității administrativ-teritoriale Broșteni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a fost convocat, miercuri, 25 august, în ședință extraordinară de subprefectul Daniel Prorociuc. La respectiva ședință s-a hotărât convocarea Grupului de suport tehnic responsabil de managementul tipului de risc „alunecări de teren”, conform prevederilor Anexei nr. 3 la Ordinul Prefectului – județului Suceava nr. 150/2021 privind reorganizarea și funcționarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Grupul de suport tehnic responsabil de managementul tipului de risc „alunecări de teren” își desfășoară activitatea la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. „Se constată caracterul ”de extremă urgență” pentru executarea lucrărilor de punere în siguranță a Drumului Național 17B, km 44, pe raza unității administrativ-teritoriale Broșteni, infrastructură afectată de producerea unei alunecări de teren ce a condus la deplasarea unor eroziuni și material lemnos pe carosabil. Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc va analiza și va dispune măsurile de restricție a circulației în zona afectată de producerea alunecării de teren numai cu avizul Poliției Rutiere, conform legislației incidente aflată în vigoare”, a menționat subprefectul Daniel Prorociuc

Cu alte cuvinte, traficul rutier de pe DN 17B, sectorul Broșteni-Vatra Dornei, este în continuare oficial închis după ce luni seară, un versant abrupt de la marginea DN 17 B a luat-o la vale, cu copaci și blocuri mai de piatră, blocând complet drumul care leagă Vatra Dornei de Broșteni, în zona satului Holda – localitate aparținătoare de UAT Orașul Broșteni. Deși partea carosabilă a fost curățată, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat că au fost reactivate alunecările de teren, prin urmare căderile de pe versantul care a luat-o la vale în zona localității Holda-Broșteni continuă. De altfel, DRDP Iași recomanda să fie folosite rute ocolitoare înainte ca acestea să fie stabilite de Grupul de suport tehnic responsabil de managementul tipului de risc „alunecări de teren”. (D.P.)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …