Saturday , March 2 2024

Roxana Dirică, doctorița din Câmpulung Moldovenesc cu o formă rară de cancer, a ajuns în Israel, pentru tratament

Plecarea ei a fost posibilă după ce sucevenii s-au mobilizat exemplar și în doar o săptămână au donat impresionanta sumă de 200.000 de euro

 Roxana Dirică, tânăra doctoriță din Câmpulung Moldovenesc, pentru care sucevenii s-au mobilizat în mod exemplar și au donat în doar o săptămână, suma de 200.000 de euro, a ajuns, în sfârșit, în Israel, unde va urma tratamentul salvator.

Se pare că a durat mai mult decât s-a estimat inițial obținerea tuturor avizelor și certificatelor necesare, dar dacă totul decurge bine, luni, Roxana Dirică va începe prima cură de tratament. ”Știm că ați așteptat, cu nerăbdare, vești despre tânăra doctoriță pentru al cărei  tratament salvator, în timp record, ați donat 200000 €. Plecarea în Israel a durat mai mult decât ne-am așteptat, din pricina numeroaselor proceduri logistice și hățisului birocratic dintre ambasade și ministere însă, astăzi, Roxana a ajuns pe mâinile salvatoare. Duminică va avea consultația preliminară cu prof. dr. Arnon Nagler – Sheba Medical Center Israel – coordonatorul echipei medicale care va avea grijă ca Roxana să se facă bine.

Mulțumim mult Serviciului Pașapoarte Suceava pentru promptitudine și empatie, mulțumim mult Consulului Ambasadei Israel care a facilitat obținerea permisului special prin Ministerul Afacerilor Externe Israel! Mulțumim din suflet Asociația Blondie  care a asigurat transportul aerian și cu ambulanța! Mulțumim echipei medicale din Cluj care a avut grijă ca, în tot acest timp  starea fizică a Roxanei să permită deplasarea, iar boala să fie ținută sub control până la începerea tratamentului salvator. Și, nespus de mult, vă mulțumim vouă, tuturor celor care, persoane fizice sau juridice ați ales să salvați viața Roxanei!

Alexandru, te admirăm pentru dragostea și devotamentul cu care îi ești sprijin Roxanei și vă dorim, amândurora, să vă întoarceți cu vești bune și zâmbete infinite!”, au transmis reprezentanții Asociației ”Licuricii fericiți” din Câmpulung Moldovenesc, asociație umanitară care s-a ocupat de strângerea banilor necesari acestui tratament. (Cristina RUȘTI)  

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …