Alte stiri
O dronă rusească s-a prăbuşit și în Letonia. „Un incident similar s-a petrecut astăzi în România”
acum 4 hours
MAE protestează față de violarea spațiului național al României de o dronă de atac rusească
acum 7 hours
Romfilatelia a anunțat introducerea în circulație, luni, la 520 de ani de la trecerea în veșnicie a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, domnul Moldovei (1457 – 1504), a emisiunii filatelice “Muzeele spiritualității. Mănăstirea Putna”, compusă din patru mărci poștale și un plic “prima zi”.
Mărcile poștale ale emisiunii reproduc Coroana lui Ştefan cel Mare (valoarea nominală doi lei), reconstituită după imaginea din Tetraevanghelul de la Humor (1473) și după tabloul votiv de la Voroneț (circa 1492), acoperământul de mormânt al Mariei de Mangop, a doua soție a lui Ştefan cel Mare (1477) (valoarea nominală cinci lei), cădelnița dăruită de Ştefan cel Mare la 12 aprilie 1470, la împlinirea a 13 ani de domnie, în contextul începuturilor lăcașului monahal putnean (valoarea nominală șase lei) și ferecătura din 1487 a Tetraevanghelului scris de Nicodim (valoarea nominală 22 lei).
Imaginea plicului “prima zi” reproduce scena votivă din Tetraevanghelul din 1473, transmite, luni, Romfilatelia.
Emisiunea este disponibilă de luni în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și online pe https://romfilatelia.ro/store/.
Prima ctitorie și locul de veșnică odihnă al marelui domn Ştefan cel Mare, Mănăstirea Putna, a fost sfințită la 3 septembrie 1469. Cunoscut ca unul dintre cele mai vizitate lăcașuri de cult ale Ortodoxiei, Mănăstirea Putna are și unul dintre cele mai bogate și valoroase muzee ale spiritualității, păstrând multe obiecte din vremea marelui voievod printre care manuscrise, obiecte de cult, broderii și țesături, orfevrărie și ceramică. (Agerpres)
Sâmbătă, 7 septembrie 2024, polițiștii suceveni au depistat mai mulți șoferi conducând sub influența băuturilor …
Pacat ca nu s-au facut si 4 Maxime filatelice , la un pret convenabil copiilor ! Filatelia de peste 30 de ani nu se mai raporteaza si la copii ci numai la oamenii cu bani multi! Insa si formatul seriilor , pe coli sunt imprumutate de la altii din vest ! Uitati la MOLDOVA cum inteleg ei sa faca filatelie !!