Saturday , December 10 2022

Rolls Royce şi Bentley, doar în trecere prin Suceava

bentley


Maşinile de lux pe care le cumpără sucevenii bogaţi nu sunt chiar cele mai de top, la achziziţii pentru utilizare proprie. Mai degrabă, achiziţiile de automobile de lux de către persoanele cu dare de mână din judeţul nostru au drept scop revânzarea ulterioară a acestora. In acest context, în anul 2013 au fost înregistrate în Suceava, două automobile premium, care nu se construiesc decât pe baza unor comenzi speciale. Există, desigur şi a doua variantă pentru intrarea în posesia unui automobil exclusivist, preţul de înscriere la o licitaţie sau, pentru cei care vor să intre neapărat în posesia unei maşini de ultimă generaţie, achiziţionarea acesteia de pe piaţa auto europeană, fie aceasta albă, gri sau
neagră.
Conform unei statistici neoficiale, cei şase proprietari de Mercedes S Klasse din judeţul Suceava deţin fiecare câte o maşină mai scumpă de 100.000 de euro. Aceştia sunt deja cunoscuţi pe şoselele judeţului, patroni de firme şi fii ai acestora, care nu au făcut până în acest moment probleme. Deţinătorii de Porsche Cayenne, ce fac parte din aceeaşi categorie – administratori de firme, în număr de 24, fără belele remarcate pe şoselele publice, pot spera, funcţie de anul de fabricaţie, că maşina exclusivistă pe care o conduc şi care ar putea să valoreze chiar şi 130.000 de euro, să nu intre într-un copac. Funcţie de anul de fabricaţie, BMW Seria 7 a intrat în posesia a cinci suceveni, la fel ca şi Audi A8, maşini ce au fost cumpărate de suceveni care au primit sau aşteaptă să primească cel puţin 100.000 de euro dacă şi-ar vinde maşina.
Maşinile clasice, doar în evidenţele oficiale
Intr-o statistică naţională, judeţul Suceava figurează cu cel puţin un proprietar de Rolls Royce, pe lângă un Bentley deja cunoscut. Nimeni nu a văzut cum o clasică maşină britanică ar fi putut să abordeze şoselele din judeţ, la serviciul de permise auto nu s-a înregistrat nicio solicitate definitivă pentru înmatricularea unui Rolls Royce pe teritoriul judeţului nostru până acum şi astfel am rămas doar cu documente de solicitare, nicidecum cu proprietari de astfel de maşini clasice în Bucovina.
Impozitul pe maşină mai mare decât valoarea acesteia
Să deţii un Bentley, o maşină clasică fabricată în Marea Britanie, este o chestiune de atitudine şi de poziţionare socială totodată. Un bărbat din Rădăuţi este singurul propietar al unui automobil cu o astfel de marcă, din judeţul Suceava. Proprietarul, locuitor al municipiului Rădăuţi, a cumpărat limuzina Bentley Continental, fabricată în 2004, în perioada în care lucra în străinătate. Necazul care a venit pe capul rădăuţeanului este că, o maşină ca a sa trebuie să suporte impozite şi taxe pe măsură, fiindcă, la momentul fabricaţiei costa aproape 300.000 de euro, iar capacitatea cilindrică a motorului este de 3.700 de centimetri cubi. In acest fel, proprietatul uneia dintre cele mai tari maşini din judeţul Suceava, a rămas dator la Primăria Rădăuţi cu mai bine de jumătate de miliard de lei vechi, pentru anii 2013 şi 2014, pentru impozite şi taxe aferente în principal limuzinei formidabile pe care o conduce pe străzile municipiului Rădăuţi. Ion Puşcaşu este şi proprietar a mai multor apartamente în Rădăuţi, pentru care, de asemenea, nu a plătit anul trecut şi în acest an, impozitele şi taxele cuvenite bugetului local. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …