Friday , March 1 2024

Roata panoramică ar putea fi instalată într-un an de la semnarea contractului

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în conferința săptămânală de presă care a avut loc la sediul Primăriei, în dimineața zilei de miercuri, 18 mai, că ar avea curajul să facă până și un referendum pe această temă intens discutată a roții panoramice. Arătându-se convins că dacă s-ar face un referendum sucevenii s-ar pronunța în favoarea acestei investiții, dar specificând că nu mai e timp pentru un astfel de demers, edilul a insinuat că în eventualitatea unei astfel de consultări, ar putea avea câștig de cauză: „să vedem dacă nu rămâne cu plus”.

La finalul conferinței de presă de miercuri, edilul a arătat că este încurajat de tineri să nu renunțe la proiectul de instalare a unei roți panoramice pe platoul Cetății de Scaun. „M-au sunat niște tineri și mi-au spus: <Dom¢ primar, nu renunțați nicicum la roata panoramică!>. Mi-au trimis fotografii: <Săptămâna trecută am fost la Budapesta. Ne-am dat în roată. Era așa de frumoasă! Nu renunțați nicicum>”, a spus Ion Lungu.

În opinia lui Ion Lungu, criticile sunt politizate și a reiterat că valoarea proiectului reprezintă 0,97% din bugetul local. „E o chestiune de imagine politică, e 0,97% din bugetul Consiliului Local, sunt comune care au roți, ca să nu mai vorbesc, vrem turism în Suceava și …”, a explicat edilul.

Proiectul roții panoramice a fost aprobat în Consiliul Local, a fost organizată licitația și a fost depusă o singură ofertă care se analizează în comisia de licitații. „În măsura în care va fi eligibilă cu siguranță vom semna contractul”, a declarat Ion Lungu. El nu a exclus ca roata panoramică să poată fi instalată la un an de la semnarea contractului. „Roțile nu se fac în România. Se dă comandă. Durează vreo zece luni-un an de zile până se livrează. De la semnarea contractului, cam într-un an de zile ar putea fi funcțională”, a spus primarul Sucevei. Roata panoramică va avea înălțimea de 36 metri și 26 de gondole (capacitate 6 persoane), dorindu-se a fi ridicată în apropierea Cetății de Scaun, deasupra Parcului Şipote, pentru a putea fi admirată priveliștea orașului. (D.P.)

Vezi si

Manifestare dedicată regretatului critic și istoric literar Alex Ştefănescu, la Biblioteca Bucovinei

Luni, 4 martie 2024, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, în Sala de Artă ”Elena Greculesi”, …