Rezultate preliminare admitere USV: Peste 3.000 de candidați înmatriculați și o creștere de 13% a numărului bobocilor de la programele de licență

reportersite
31 iulie 2020, 8:25

”Peste 3.000 de candidați înmatriculați la Universitatea din Suceava. 13% creștere la programele de licență (ZI, RO) comparativ cu iulie 2019 și 32% creștere comparativ cu iulie 2018. Al cincilea an consecutiv de creștere a numărului de studenți la USV”, este mesajul transmis de prorectorul Mihai Dimian la finalul ultimei zile de înmatriculări la USV 

Sesiunea de înmatriculări ale candidaților înscriși pentru admiterea la unul dintre programele de licență ale Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a luat sfărșit pe 29 iulie. Doar la programele de licență ale Facultății de Inginerie Electrică și Ştiința Calculatoarelor înmatriculările au continuat în campusul USV și ieri, exceptând specializările Calculatoare și Automatică și informatică aplicată. Rezultatele preliminare, anunțate de prorectorul Mihai Dimian, relevă o creștere cu 13% a candidaților români înmatriculați la programele de licență, Zi, comparativ cu prima sesiune din 2019, și o creștere de 32% comparativ cu iulie 2018. ”Peste 3.000 de candidați înmatriculați la Universitatea din Suceava. 13% creștere la programele de licență (ZI, RO) comparativ cu iulie 2019 și 32% creștere comparativ cu iulie 2018. Al cincilea an consecutiv de creștere a numărului de studenți la USV”, este mesajul transmis de prorectorul Mihai Dimian la finalul ultimei zile de înmatriculări la USV. Amintim că, la cele 10 facultăți din cadrul USV, s-au înscris în prima etapă de admitere peste 3.900 de candidați, dintre care 2.831 pentru programele de licență.

Unele facultăți au publicat deja rezultatele înmatriculării candidaților, altele urmează să o facă după ce listele vor fi realizate. Cert este că specializările cele mai căutate la admiterea din acest an sunt Administrarea Afa­ce­rilor, Automatică și informatică aplicată, Asistență medicală generală și Management, Finanțe Bănci, Psihologie, Pedagogia învățământului primar și preșcolar și Contabilitate și informatică de gestiune.

Toți bobocii USV din acest an vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoțite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. De asemenea, peste 30% dintre studenții recent înmatriculați și admiși pot primi anual burse, cu valori cuprinse între 600 și 1.100 lei. De aceste burse pot beneficia studenții care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original, sau – pentru promoția din anul în curs, dacă liceul nu a eliberat diploma de bacalaureat – adeverința de absolvire în original, studenți care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate, după cum informează reprezentanții USV.

O nouă sesiune de admitere va avea loc în luna septembrie, înscrierile și interviurile fiind programate pentru perioada 7-15 septembrie, pentru specializările unde nu există probe, și 7-11 septembrie, pentru specializările unde există probe. Înmatriculările se vor putea face între 16-18 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate în ziua de 21 septembrie.

Pentru cele 14 domenii de doctorat care organizează concursul de admitere în sesiunea septembrie, perioada de înscriere va fi 7-11 septembrie. Oferta USV conține 39 de locuri, dintre care 20 cu bursă, pentru forma de învățământ cu frecvență, și 19 fără bursă, pentru forma de învățământ cu frecvență și cu frecvență redusă. 13 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni, iar alte 80 de locuri sunt cu taxă. (Oana NUȚU)

 

Spune-ti parerea!