Friday , April 12 2024

Rezultate bune și foarte bune la simularea Evaluării Naționale pentru prima promoție de la reînființarea ciclului gimnazial, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Conducerea Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a ținut să informeze că cei 29 de elevi ai clasei a VIII-a, îndrumați de prof. Beatrice Halip la limba și literatura română, prof. Loredana Strugariu și prof. Vasile Roșca la matematică, au obținut rezultatele bune și foarte bune la simularea examenului de Evaluare Națională. Rezultatele s-au concretizat într-un procent de promovare de 100% la limba și literatura română și 79,31% la matematică, cu mențiunea că 2 note din cele 6 de sub 5,00 au fost de 4,95, precum și note și medii, în general, bune și foarte bune, mediile fiind de promovare în procent de 100%.

”Prognoza și speranțele elevilor, părinților, cadrelor didactice și conducerii liceului sunt că la examenul de Eveluare Națională  rezultatele vor fi și mai bune și cei 29 de elevi ai primei promoții de la reînființarea ciclului gimnazial vor fi admiși în ciclul de învățământ liceal la liceul și specializarea pe care și le dorește fiecare”, au transmis directorul colegiului, prof.dr. Adrian-Nicolae Puiu, și directorul adjunct, prof.dr. Luminița-Mirela Lăzărescu.

Rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională 2024 la nivelul județului Suceava arată că, dintre cei 6.625 elevi prezenți la ambele probe, 4.005 elevi (60,45%) au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Niciun elev nu a reușit să obțină media 10 la simularea examenului din acest an. La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5.165 elevi (77,49%), iar la proba de Matematică 2.657 de elevi (39,97%) au obținut note peste sau egale cu 5. La această probă s-a înregistrat o scădere cu peste 20% a notelor de trecere, situație similară în toate județele din țară. (O. N.)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …