Monday , December 4 2023

Rețelele de la punctul termic ce alimentează inclusiv Piața Mică vor fi reabilitate vara asta

În ședința din 26 mai, Consiliul Local Suceava va aproba, cel mai probabil în forma propusă, un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici a obiectivului de investiții vizând reabilitarea rețelelor termice de distribuire aferente punctului termic nr. 1 „George Enescu”. Valoarea investiției este aproape 1 milion de lei, lucrările urmând a se desfășura pe durata 3 luni.

Potrivit proiectului de hotărâre, înlocuite vor fi 2.548 de metri de conducte din zona delimitată de punctul termic nr. 1 „George Enescu”, Aleea Saturn și strada Zorilor, alimentând 11 blocuri, Policlinica și noul consumator reprezentând „spațiile comerciale și parcarea subterană din Piața Mică”. Asta deoarece ce în sezonul rece 2021 – 2022, au fost necesare „frecvente intervenții costisitoare la sistemul de distribuire a căldurii și calde apei menajere din acea zonă”.

Lucrările de remediere au dus la întreruperi ale furnizării serviciului de termoficare, iar din acest motiv se impun lucrări de reabilitare la punctul termic nr. 1 „George Enescu”. La acesta este racordat, ca utilizator final, inclusiv piața agroalimentară George Enescu – sucevenii o știu mai degrabă cu denumirea de „Piața Mică” – obiectiv modernizat care va fi dat în folosință „în cel scurt timp”. (D.P.)

Vezi si

Cresc tarifele de vizitare la Muzeul de Istorie și la Cetatea de Scaun  

Consiliul Județean Suceava a aprobat, la ultima ședință, un proiect de hotărâre referitor la taxele …