Resturile a încă doi bebeluși, gasite în grădina femeii din Poiana Negrii acuzata de pruncucidere

reportersite
15/08/19 ora:10:01am

Anchetatorii din Suceava, care au făcut săpături și au ridicat noi probe din curtea femeii acuzată că și-a asfixiat copilul nou-născut, au descoperit resturile a doi bebeluși, care fuseseră îngropați imediat după naștere, în 2016 și 2018.

Conform unor surse din cadrul anchetatorilor, în cele două gropi pe care criminaliștii le-au săpat marți seara în curtea femeii din Poiana Negrii, acuzată că și-a asfixiat copilul nou-născut, au fost găsite resturile altor doi fetuși pe care se bănuiește că femeia i-a născut în 2018 și 2016 și apoi i-a îngropat. Potrivit acelorași surse, resturile urmează să fie expertizate, relateaza Mediafax.

Noi fragmente îngropate, ce par a fi umane, au fost descoperite de anchetatori în cazul femeii din Dorna Candrenilor acuzată de pruncucidere după ce aceasta le-a indicat poliţiştilor locul respectiv, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, citat de Agerpres. El a declarat miercuri că la locul indicat de femeie au fost găsite urme ale altor doi fetuşi născuţi, potrivit suspectei, în 2016 şi 2018. ”Au găsit două tipuri de fragmente osoase ce par a fi umane. (…) Ea spune că erau fetuşi, dar nu vii şi viabili, unul în 2016, unul în 2018. (…) Ai noştri au mers împreună cu ea în zona respectivă, ea a indicat unde şi a spus că ‘nu le-am mai făcut slujbă, că dacă nu s-au născut vii, şi i-am îngropat aici’ ”, a spus Epureanu.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că pe 9 august, în timp ce se afla la domiciliul său, suspecta ar fi dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou-născut de sex masculin, căruia ulterior i-ar fi suprimat viaţa şi l-a ascuns. Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Suspecta se află în spital, iar după rezultatele necropsiei copilului se va putea face încadrarea exactă a faptei.
În context, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Suceava a transmis că a fost contactat asistentul social din zonă pentru a vedea ce măsuri se impun în cazul cazul celorlalţi trei copii. Aceştia au fost preluaţi, deocamdată, de o mătuşă din partea tatălui, care a dat declaraţie cu privire la faptul că se va ocupa de aceştia şi nu este necesară o măsură de protecţie în acest caz.