Saturday , February 4 2023

Mai multe destinatii, mai putine zboruri. Restructurări semnificative ale curselor aeriene de pe Aeroportul Suceava 

În intervalul 27 octombrie 2019 – 28 martie 2020, WizzAir anunțase că va opera zboruri zilnice de la Suceava la Londra, iar Tarom – 13 zboruri pe săptămână la București. In a doua jumătate a lunii decembrie 2019 și prima jumătate a lunii ianuarie WizzAir avea în vedere suplimentarea zborurilor spre Londra, iar Tarom voia ca în luna martie 2020 să fie trei zile cu câte trei zboruri spre capitala României în actualul sezon rece 25 octombrie 2020 – 28 martie 2021. WizzAir își propune, totuși, din decembrie să suplimenteze cursele externe spre Londra adăugând una marți și alta joi, iar în acest fel va fi câte o cursă pe zi spre capitala Regatului Unit. In precedentul sezon rece erau patru zboruri pe săptămnână către Milano și două către Roma, Bologna și Memmingen, în perioada sărbătorilor de iarnă suplimentându-se zborurile spre Bavaria și capitala modei. In sezonul de iarnă 25 octombrie 2020 – 28 martie 2021 vor fi, pentru început, doar două curse spre Milano și una către Dortmund, iar cele spre Memmingen vor fi, inițial, spre finele lui octombrie pentru ca din 4, respectiv 8 noiembrie să fie suspendate până în decembrie. Din decembrie, WizzAir își propune suplimentarea curselor astfel încât pe lângă cele anterior menționate să fie în total cinci spre Milano, trei spre Roma (Fiumicino) și câte două spre Dortmund, Memmingen, Bologna, Larnaca, Doncaster/Sheffield și Viena

În actualul context pandemic s-au produs veritabile restructurări ale numărului de curse aeriene și ale destinațiilor. Una din puținele vești bune pentru cei care vor să călătorească pe calea aerului de la Suceava este că față de sezonul de iarnă precedent 27 octombrie 2019 – 28 martie 2020, în sezonul de iarnă 25 octombrie 2020 – 28 martie 2021 vor fi mai multe destinații externe. Cu toate acestea, nici pe departe atât de multe curse.

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a informat, oficial, cu privire la Programul curselor regulate pentru sezonul de toamnă/iarnă în intervalul 25 octombrie 2020 – 28 martie 2021, din care rezultă că vor fi modificări față de ceea ce a fost pe perioada de vară, dar poate mai relevant este nu neapărat orarul pentru sezonul de vară care a fost „amputat” de mai multe ori din cauza pandemiei, ci față de cum era cu un an în urmă, adică în octombrie, când nici nu se știa de așa ceva. Cel puțin nu publicul larg.

O altă veste bună este că, nu fără eforturi, au fost menținute câteva destinații externe anunțate în sezonul cald din 2020.

Cursele cu care compania WizzAir ne-a obișnuit spre capitalele Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și ale Italiei, precum și spre alte orașe importante din Italia vor fi operate în continuare și în sezonul rece, dar cu ceva modificări.

Astfel, începând din 25 octombrie vor fi cinci curse pe săptămână de la Suceava către Londra-Luton în zilele de luni, miercuri, vineri, sâmbătă – cu plecarea de la 11:45 – și duminică, plecarea fiind de la 11:50. Începând din 8, respectiv 10 decembrie, WizzAir va efectua curse Suceava – Lodra și în zilele de marți – plecare de la ora 20:40 – și joi, plecare de la 11:45 spre capitala Regatului Unit.

Asta spre deosebire de acum un an când compania WizzAir anunța iar aeroportul sucevean confirma că vor fi efectuate curse zilnice spre Londra-Luton și urma a se ajunge să efectueze 9 curse săptămânale către capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, chiar dacă în scădere față de alte intervaluri de timp din 2019 când erau anunțate 11 și chiar 13 cât a fost anunțat în alte intervaluri. Dacă în orarul sezonului rece precedent, orele de decolare ale aeronavelor către capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord difereau mult de la o zi la alta, de această dată cu excepția zilei de marți când cursa aeriană va fi efectuată seara, în celelalte zile ale săptămânii ora este aceeași, o mică diferență de 10 minute fiind înregistrată pentru zborul de duminică.

Spre capitala modei – Milano – vor fi cinci curse săptămânale, dar organizate îăn manieră diferită. Astfel, în precedentul sezon de iarnă, cle cinci curse aeriene urmau a fi doar în perioada începând din a doua jumătate a lunii decembrie și până în prima săptămână a lunii ianuarie când spre Milano Bergamo vor circula aeronave și în zilele de joi, în restul sezonului rece trecut erau planificate zboruri către capitala modei doar în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. De data aceasta, din 25 octombrie și până în decembrie vor decola doar două curse de la Suceava la Milano-Bergamo. Una va fi la joi iar alta duminică, în ambele cazuri decolarea va fi de la ora 19:55. Cu începere din 4, 7 și 9 decembrie vor fi introduse încă trei curse Suceava – Milano în zilele de vineri, luni și miercuri, cu plecare, de asemenea, de la orele 19:55.

Potrivit sursei citate, zborurile către Memmingen vor avea două frecvențe pe săptămână – în zilele de miercuri și duminică, plecarea fiind de la ora 13:00. Numai că din 4, respectiv 8 noiembrie, să fie suspendate până în 2, respectiv 6 decembrie. Precizăm despre aeroportul de la Memmingen că se află la circa 100 de kilometri de Munchen, 70 – 80 kilometri distanță de Augsbruch, 50 – 60 km distanță de Ulm și aproximativ 120 km de Stutgardt. Reamintim că zborurile către Memmingen au fost introduse din vara anului 2019 (trei curse săptămânale) și iar în precedentul sezon rece au fost incluse două curse săptămânale, în zilele de luni și de vineri.

Așa cum a fost anunțat din vara aceasta, o cursă aeriană spre o altă destinație din germania va fi operată de la Suceava. Este vorba despre cursa spre Dortmund. Pentru început, va fi o singură cursă aeriană operabilă în fiecare zi de vineri, cu plecare de la ora 16:50. Abia din data de 7 decembrie, compania WizzAir va mai introduce o cursă aeriană spre Dortmund, în fiecare zi de luni, cu plecare de la ora 16:50.

Din decembrie va fi operabilă și o a doua destinație spre Regatul Unit, anume la aeroportul Doncaster/Sheffiled. Vor fi două frecvențe săptămânale, ambele ci plecare de la ora 11:55, una începând de duminică, 6 decembrie iar alte de miercuri, 9 decembrie. Este de notat că ambele curse aeriene spre Doncaster/Sheffiled sunt planificate a se face la câteva minute după decolarea aeronavei spre Londra-Luton.

Cursele anunțate spre Viena și, respectiv, orașul cipriot Larnaca vor fi efectuate în orarul de iarnă 25 octombrie 2020 – 28 martie 2021 cu două frecvențe pe săptămână, însă în ambele cazuri abia din decembrie. În cazul destinației cipriote, zborurile vor fi efectuate cu plecare de la Suceava începând de la ora 21:55 a fiecărei zile de marți și sâmbătă, cu începere din data de 5, respectiv 8 decembrie. În ceea ce privește plecările spre capitala Austriei, acestea vor fi în fiecare dimineață a zilelor de duminică (începând din data de 6 decembrie) și joi (începând din data de 10 decembrie) de la ora 09:10.

În ce privește Bologna și Roma, în sezonul de iarnă precedent erau două curse pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă – 15:35 pentru Bologna, în vreme ce decolarea spre Roma avea loc la ora 16:20 în zilele de marți și de sâmbătă. În acest sezon, pentru Bologna au fost menținute de asemenea două curse, în zilele de sâmbătă (începând din 5 decembrie) și de marți (începând din 8 decembrie) cu plecare în ambele cazuri de la 20:10.

În schimb, pentru Roma este o noutate nu doar faptul că în acest sezon de iarnă vor fi trei frecvențe pe săptămână, ci și faptul că nu se va mai ateriza pe aeroportul de la Ciampino, ci pe cel de la Fiumicino. Astfel, vor fi plecări de la Suceava spre Roma-Fiumicino în zilele de sâmbătă (începând din 5 decembrie) și de marți (începând din 8 decembrie) cu plecare în ambele cazuri de la 18:35. Abia de joi, 24 decembrie, va fi introdusă o a treia cursă aeriană de la Suceava spre Roma Fiumicino, cu plecare de la aceeași oră.

Una din cele mai triste vești vine însă de la operatorul național TAROM. Acesta a anunțat că vor fi doar trei curse spre capitala României: în fiecare dimineață de luni, joi și vineri, cu plecare de la 05:35. Vremurile când compania TAROM anunța introducerea a nu mai puțin de 13 curse aeriene spre capitala Românei par a fi foarte îndepărtate. Mai îndepărtată este și perspectiva din sezonul de iarnă trecut când TAROM anunța în octombrie 2019 că, începând din luna martie a lui 2020, vor fi în zilele de luni, marți, miercuri, joi și vineri câte trei curse de la Salcea spre Otopeni, ajungându-se la un număr de 18 zboruri săptămânale către capitala României. (Dan PRICOPE)

secretarasite

Vezi si

Zâmbet imaculat pentru întreaga familie la Dental Concept – Juniors & Family Suceava

Advertorial Sănătatea orală joacă un rol important în bunăstarea generală a fiecărei persoane. Medicii stomatologi …