Wednesday , November 30 2022

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ: 3.553 de elevi au fost admiși la liceu, iar 91 de candidați au rămas nerepartizați. Elevii cu cele mai mari medii de admitere au ales colegiile ”Ștefan”, ”Petru” și ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Candidatul de nota 10 al admiterii din acest an, elevul Sabin Vașcovici, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, a optat să-și continue studiile la același liceu, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Patru dintre candidații nerepartizați au medii de admitere peste 7, alți 4 au medii între 6 și 6,96 și 53 de candidați au medii de admitere între 5,03 și 5,98. Cea mai mică medie de admitere la liceu, în acest an, este 3,01, candidatul fiind repartizat la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, la specializarea agricultură. În total, 164 de candidați cu medii de admitere sub 5 au fost repartizați în clasa a IX-a. Pentru a doua etapă a admiterii la liceu au rămas libere 145 de locuri în clasa a IX-a.

Rezultatele repartizării computerizate în clasa a IX-a au fost publicate de Ministerul Educației în cursul dimineții de sâmbătă. La nivelul județului Suceava, 3.553 de elevi au fost admiși la liceu, în funcție de opțiunile exprimate și media de admitere, iar 91 de candidați au rămas nerepartizați. Patru dintre aceștia au medii de admitere peste 7, alți 4 au medii între 6 și 6,96 și 53 de candidați au medii de admitere între 5,03 și 5,98.

Candidatul de nota 10 al admiterii din acest an, elevul Sabin Vașcovici, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, a optat să-și continue studiile la același liceu, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Mihnea Rădășanu, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, și Alexandru Constantin Vartolomei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, următorii doi candidați din ierarhia județeană, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, însă au avut media de admitere 9,97, au ales și ei să rămână elevi ai liceelor în care au învățat în ultimii patru ani, ambii optând pentru specializarea matematică-informatică.

De cealaltă parte a ierarhiei județene, cea mai mică medie de admitere la liceu, în acest an, este 3,01, candidatul fiind repartizat la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, la specializarea agricultură. În total, 164 de candidați cu medii de admitere sub 5 au fost repartizați în clasa a IX-a.

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a fost preferatul absolvenților cu cele mai mari medii, numărul candidaților din topul ierarhiei județene repartizați la acest liceu fiind aproape dublu față de cel al elevilor care au fost repartizați la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, al doilea favorit al admiterii din acest an. De asemenea, elevi cu medii mari de admitere au ajuns și elevi ai Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, ai Colegiului Național ”Nicu Gane Fălticeni, Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava sau ai  Colegiului ”Al. Cel Bun” Gura Humorului.

145 de locuri în clasa a IX-a au rămas neocupate în urma repartizării compuerizate, la specializări precum construcții, instalații și lucrări publice, agricultură, mecanică, silvicultură, dar și matematică-informatică, filologie, protecia mediului, economic, turism și alimentație, industrie textilă și pielărie și industrie alimentară.

Candidații care au fost admiși în clasa a IX-a au la dispoziție patru zile în care să-și depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ. Astfel, în perioada 25-28 iulie, după programul stabilit de fiecare liceu în parte, elevii trebuie să se prezinte cu dosarul care va conține foaia matricolă pentru clasele V-VIII, cu precizarea limbilor moderne studiate, actul de identitate al elevului, adeverința cu rezultatele obținute la Evaluarea Națională, care să conțină și media claselor V-VIII și media de admitere, și fișa medicală. Cererea tip de înscriere se va completa la unitatea de învățământ unde a fost admis elevul. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Un bărbat de 54 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de pe un garaj

Pacientul a fost internat în secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean  Un bărbat în vârstă …