Wednesday , May 18 2022

Reorganizare în spitalele sucevene din cauza creșterii numărului de copii infectați cu COVID

Secția Pediatrie de la Fălticeni devine în totalitate secție COVID pediatric, numă­rul paturilor de la  Pediatrie Rădăuți crește de la 5 la 30. De asemenea, s-a dispus și creșterea numărului de paturi alocate sectorului ATI COVI.

Analizând situația din județ prezentată de către DSP Suceava în cadrul grupului tehnic de suport al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (managerii și directorii medicali ai unităților spitalicești, CJ Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava), luând în considerare că în acest val 5 al pandemiei se constată o adresabilitate crescută a patologiei Covid pediatric, având în vedere și previziunile pentru următoarea săptămână, prefectul județului a solicitat reorganizarea medicală la nivelul județului, astfel încât să fie crescut substanțial numărul paturilor destinate COVID pediatric, inclusiv prin organizarea unor secții integral COVID la nivelul spitalelor Fălticeni sau Rădăuți, pentru o perioadă determinată.

Totodată, prefectul județului a solicitat creșterea ușoară a numărului de paturi ATI COVID, conform planului de reziliență aprobat.

Urmare a analizelor efectuate la nivelul fiecărui spital, marți, 25 ianuarie 2022, au fost decise următoarele:

– Spitalul municipal Rădăuți își va crește capacitatea de tratare a patologiei COVID prin creșterea numărului de paturi pediatrice de la 5 la 30, iar numărul de paturi ATI va crește de la 2 la 3;

– secția Pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni se va transforma în totalitate în secție Covid pediatric (30 locuri), și numărul de paturi ATI va crește de la 2 la 4;

– Spitalul Județean de Urgențe Suceava va trata în principal urgențele medico-chirurgicale pediatrice din tot județul, care depășesc posibilitățile de tratare ale spitalelor teritoriale, precum și formele grave de Covid pediatric pentru care nu există resurse medicale pentru a fi tratate în teritoriu, iar numărul de paturi ATI va crește de la 10 la 14. (O.S.)

Vezi si

Patru oferte depuse la licitația pentru bazinul olimpic de 6 milioane de euro de la Dorna

Valoarea estimată a licitației organizate de Compania Națională de Investiții pentru un bazin de dimensiuni …