Saturday , July 13 2024

Renault şi Daimler vor colabora pentru dezvoltarea versiunilor electrice ale Twingo şi Smart

Renault şi Daimler au încheiat un acord în domeniul automobilelor electrice prin care constructorul auto francez va dezvolta motoare electrice pentru modelele Twingo şi Smart, iar compania germană va furniza baterii pentru aceste maşini, potrivit publicaţiei Stuttgarter Zeitung, preluată de Reuters.
Renault, partenerul său Nissan şi Daimler au semnat în luna aprilie a anului trecut un acord de cooperare în domeniul maşinilor cu propulsie electrică. Colaborarea se concentrează pe maşini de dimensiuni reduse, vehicle comerciale uşoare şi motoare. Noua înţelegere reprezintă o dezvoltare a acestui acord.
“Prin această colaborare vom putea în foarte scurt timp să ne majorăm vânzările”, a afirmat Thomas Weber, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al Daimler.
Compania germană caută, de asemenea, un colaborator pentru dezvoltarea propriilor motoare electrice.
“Căutăm un partener care ne poate oferi know-how adiţional şi care are puterea necesară pentru a aborda împreună cu noi un asemenea proiect”, a spus Weber.
Smart este produsă de Daimler, iar Twingo este o maşină a Renault.

Vezi si

”Englez” din Izvoarele Sucevei, reținut după ce a provocat un accident. N-are permis, era beat pulbere și a refuzat recoltarea de sânge

Joi seara,  la ora 2305, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată că un autoturism …