Sunday , April 14 2024

Renault-Nissan ţinteşte o cotă de 20% pe piaţa mondială a autovehiculelor electrice în 2020

Renault-Nissan intenţionează să ajungă la o cotă de 20% pe piaţa mondială a autovehiculelor electrice până în 2020, a declarat directorul executiv al alianţei, Carlos Ghosn, pentru agenţia niponă Kyodo News.
Totodată, Ghosn anticipează că ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto mondială va urca la 10% până în 2020. El a menţionat că Nissan este pregătit să reducă producţia cu până la 20% după luna septembrie, când expiră programul prin care guvernul nipon acordă subvenţii pentru cumpărarea de maşini mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.
Şi Toyota va reduce, probabil, cu 20% producţia din Japonia în octombrie, anticipând o reducere a cererii, notează Kyodo.
Nissan va lansa pe piaţă prima maşiniă electrică, Leaf, în acest an în SUA şi Japonia şi în 2011 în Europa. Ghosn apreciază că Leaf va putea concura la preţ cu maşinile cu motorizare pe benzină din aceeaşi categorie de mărime.
Nissan a anunţat în luna mai ca modelul său electric va costa mai puţin de 30.000 de euro în Europa, preţul incluzând eventualele subvenţii acordate de stat pentru achiziţia maşinii.
Presa franceză titrează că modelul electric Zoe, care va fi lansat de Renault în 2012, va costa în Franţa sub 15.000 de euro, după deducerea unei prime guvernamentale acordată pentru cumpărare de 5.000 de euro. Preţul este comparabil cu acela al unui Clio diesel, notează publicaţia online Caradisiac.

Vezi si

Marcel Ciolacu: Valul de schimbare în Suceava a pornit

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, şi-a exprimat, vineri, convingerea că partidul pe care …