Thursday , April 18 2024

Regulile pentru simularea la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 pe care toți candidații trebuie să le cunoască

Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se vor înregistra în aplicația informatică SIIIR, însă rezultatele obținute de elevi nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, iar rezultatele obținute la simulările naționale nu vor putea fi contestate. Notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui.

Regulile pentru simularea la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 au fost anunțate de către Ministerul Educației zilele trecute. Simularea pentru Bacalaureat este programată în perioada 22-25 martie, în timp ce elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea pentru Evaluarea Națională în zilele de 29 și 30 martie.

Potrivit procedurii privind organizarea și desfășurarea simulărilor din acest an, probele din cadrul simulării naționale vor începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simălii Evaluării Naționale este de două ore, respectiv trei ore pentru cele din cadrul simulării examenului de Bacalaureat. Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se vor înregistra în aplicația informatică SIIIR, însă rezultatele obținute de elevi nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.

Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, iar rezultatele obținute la simulările naționale nu vor putea fi contestate. Notele obținute în urma susținerii simulărilor naționale vor fi comunicate elevilor și vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. Foarte important de precizat, notete obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui.

Unitățile de învățământ care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările naționale vor fi monitorizate și îndrumate constant de către Inspectoratul Școlar, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare ale elevilor.

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a care vor susține simularea examenului de Bacalaureat vor afla rezultatele în data de 31 martie, în timp ce elevilor de clasa a VIII-a li se vor comunica notele obținute la cele două probe din cadrul simulării Evaluării Naționale în data de 16 aprilie.

Până la susținerea simulărilor, elevii din ani terminali au la dispoziție trei seturi de teste de antrenament care să-i ajute să se pregătească pentru examene. Testele sunt concepute pe baza noilor programe școlare, iar modelel de subiecte sunt concepute de instituția care elaborează subiectele de la toate examenele naționale. (Oana NUȚU)

Vezi si

Peste 400 de elevi vin la Suceava săptămâna viitoare, la fazele naționale ale olimpiadelor de Română și de Interpretare Instrumentală

Săptămâna viitoare, Suceava va fi gazda a două olimpiade naționale, la care sunt așteptați să …