Sunday , April 21 2024

Regizorul Cristian Mungiu va fi prezent la Vatra Dornei și la Suceava, la proiecțiile speciale ale noului său film – R.M.N.

Regizorul Cristian Mungiu va fi prezent vineri, 17 iunie, la Vatra Dornei și duminică, 19 iunie, la Suceava, la două proiecții speciale ale R.M.N., cel mai nou film al său.

La Vatra Dornei filmul va rula la Casa de Cultură ”Platon Pardău”, de la ora 18.00, intrarea este liberă, iar publicul din oraș va putea viziona filmul în prezența regizorului Cristian Mungiu, care va răspunde, după proiecție, la întrebările spectatorilor.

La Suceava, R.M.N. va rula duminică, 19 iunie,  de la ora 18.00, la Cinema Modern (Teatrul „Matei Vișniec”). Regizorul și actorul Marin Grigore vor fi prezenți la proiecție, iar la sfârșitul acesteia vor răspunde întrebărilor publicului.

FOTO: Facebook/ Festival de Cannes

Evenimentul de la Suceava este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava și Asociația CREATIV AS.

Biletele sunt disponibile la casieria cinematografului Modern, între orele 11.00 – 19.00.

R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor.

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe pe care arde să o revadă.

Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins.
Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

Partener oficial al lansării filmului în România este UniCredit Bank. #unicreditbank #ourcommunities

 

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …