Wednesday , October 4 2023

Regiunea Cernăuți a trecut pragul de 1000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus

Miercuri, 22 aprilie, Regiunea Cernăuți din Ucraina a trecut pragul de 1000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Publicația cernăuțeană de limbă română „Libertatea cuvântului” a precizat – citându-l pe șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhii Osaciuc – că de la o zi la alta numărul cazurilor de cernăuțeni diagnosticați cu coronavirus a crescut cu 65 de cazuri.

Potrivit agenției cernăuțene de presă BucPress, din cele 1.053 persoane (la nivelul Ucrainei sunt înregistrate 6.592 de cazuri) infectate cu coronavirus, 20 au decedat iar 32 persoane s-au tratat. În ziua precedentă, când s-au confirmat 82 de cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungea la 988 în regiunea Cernăuți, din care 301 în orașul Cernăuți iar 175 în raionul Adâncata și 132 în raionul Hotin. Practic, în ultimele zile din nou Cernăuțiul a urcat pe locul 1 în topul îmbolnăvirilor cu coronavirus din țara vecină, devansând capitala Kiev care, potrivit datelor din prima parte a lui 22 aprilie, avea doar 988 de cazuri (cât avea Cernăuțiul în ziua precedentă). Serhii Osaciuc a mai adăugat că accesul în cimitire cu ocazia Paștelui Blajinilor este interzis.

Conform celor de la „Libertatea cuvântului”, Autoritățile recomandă ca înmormântările să aibă loc în prezența a maximum 10 de persoane în vreme ce BucPress menționează că pe data de  21 aprilie, medicul șef sanitar din Ucraina – Viktor Liașko – a adoptat o rezoluție privind interzicerea accesului în cimitire, exceptând serviciile de înmormântare, desigur. (D.P.)

Vezi si

Au început probele de furnizare a căldurii în municipiul Suceava

Thermonet a anunțat că începe, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare în timpul …