Wednesday , December 7 2022

Regele maneliştilor revine în arest la Suceava

56 de percheziţii, 60 de persoane audiate, ieri, într-un caz de contrabandă cu ţigări în valoare de 3,2 milioane de dolari. După ce acum trei ani şi jumătate a fost arestat la propunerea DIICOT Suceava, Paul Iova, alias Ion Petrişor, revine în faţa magistraţilor suceveni ca principal exponent într-un dosar în care s-a documentat o contrabandă cu ţigări în valoare de peste trei milioane de dolari u din vara anului 2010 şi până acum, procurorii nu au reuşit să finalizeze dosarul în care cel care se autoproclamă “regele maneliştilor” ar fi trebuit să fie trimis în judecată pentru vânzare ilegală a peste 150.000 de pachete cu ţigări u dacă acum trei ani Paul Iova făcea spectacol în faţa mass – media pledând ca nevinovat, ieri bucureşteanul a ajuns din nou în faţa procuroriilor  DIICOT suceveni cu gluga trasă până la bărbie 

Lăsat în libertate de instanţele româneşti trei ani şi jumătate, cu avocaţi bine plătiţi şi fără ca procurorii DIICOT să îl trimită în judecată pentru infracţiuni de contrabandă, fostul rege al maneliştilor, Paul Iova, alias Ion Petrişor, a trebuit să fie adus ieri din nou la Suceava, pentru a da explicaţii într-un dosar în care 61 de persoane, inclusiv el şi apropiaţi ai săi sunt anchetaţi pentru contrabandă cu ţigări.
Cel care acum trei ani şi jumătate era categorisit ca rege al maneliştilor, şi care a beneficiat de un tratament demn de calitatea pe care şi-a asumat-o în arestul IPJ Suceava când a fost pentru prima dată arestat într-un dosar de contrabandă cu ţigări în vara anului 2010, a recidivat şi pentru că procurorii DIICOT nu au reuşit să întocmească un rechizitoriu în baza căruia Paul Iova să fie trimis în judecată la acea vreme, alături de complicii săi din judeţul Suceava şi amanta lui – Roxana “Prinţesa Ardealului”.

IOVA PETRISOR
Iova-Petrisor, intr-o fotografie realizata in 2010, pe cand “regele manelistilor” facea carari pe la instantele sucevene
60 de persoane audiate ieri de procurorii DIICOT Suceava, printre care şi Paul Iova – regele maneliştilor
Ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Contrabandei au efectuat 56 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa-Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigări, informează DIICOT. Un număr de 60 de persoane au fost audiate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză. Printre cei audiaţi s-a aflat şi Paul Iova alias Ion Petrişor, alias “Regele maneliştilor”, individul din Bucureşti care în vara anului 2010 se bătea pe burtă cu magistraţii instanţelor sucevene, plătind avocaţi cu bani grei într-unul dintre cele care ar trebuit să fie una dntre cele mai mari de combatere a fenomenului de contrabandă cu ţigări, la acea vreme. După trei ani şi jumătate, procurorii DIICOT încă nu au reuşit să trimită în judecată suspecţii din acel dosar, principalul fiind Paul Iova –Ion Petrişor. Speranţa procurorilor suceveni este ca de această dată, cei care sunt indicaţi deja ca autori ale faptelor de contrabandă, să fie duşi în faţa justiţiei. . Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au obţinut beneficii substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă pe relaţia Ucraina – Republica Moldova – Turcia – Grecia – Spania – Germania – Marea Britanie – România.
 
 
 
 


Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete de ţigări în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari. Procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producţie de ţigarete precum şi cantitatea de 7.100.000 ţigarete în valoare de 1.000.000 de dolari. Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice. Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO, Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – SIF, IPJ Suceava şi SIAS.
Cum s-au derulat afacerile cu ţigări ale lui Paul Iova , Copilu, Cuşu şi Compania, în anul 2010
Până în 2010, tansporturile de ţigări de contrabandă coordonate de Paul Iova – zis Ion Petrişor (regele autodenumit al manelelor), dinspre Vicov – Putna – Bălcăuţi spre Bucureşti şi alte locaţii din ţară erau monitorizate de poliţişti. Verificările care au dus la anihilarea celei mai mari reţele de contrabandişti de ţigări de până atunci a plecat de la un eveniment din 1 februarie 2010 când la Vicovu de Jos a fost oprit în tafic un autoturism Dacia Logan, condus de Manea Bogdan din Constanţa. Avea înăuntru peste 13.000 de pachete de ţigări din Ucraina – Viceroy, LM, Next, More. S-a stabilit că acestea fuseseră furnizate de un anume Adrian Arcadie Isopescu, din Vicovu de Sus. Paul Iova a identificat apoi o altă relaţie, de această dată cu renumitul “Copilu”. de Sus, Ghiocel Zabavschi din Suceava, Paul Roman din Bucureşti, Constantin Nistor – Copilu’, din Vicovu de Sus, Gheorghe Tărâţă – Cuşu, din Vicovu de Jos, Ioan Sorin Parasca din Vicovu de Sus, Adrian Militaru din Bucureşti şi Titi Vasile Ieremciuc din Bălcăuţi. La trei ani şi jumătate de la acel imortant eveniment, dosarul în care s-a început ancheta penală în vara anului 2010 împotriva lui Ion Petrişor – Paul Iova, încă nu a fost trimis în judecată (Neculai RO{CA)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …

No comments

  1. Ursaciuc,moare oraselul si tu nu faci nimic!!! Praf,mizerie ,multa mizerie si gropi,strazi nematurate dinainte de alegeri,gropi,cratere si iarasi tu nu faci nimic!!!!Sa-ti fie rusine la sorici,primariule!!!!

  2. vrajeala ieftina ,parca-i si vad peste una luna pe toti in libertate.