Friday , September 30 2022

Recursurile în cazul celor 32 de inculpaţi din dosarul evaziunii de 10 milioane de euro, amânate pe mâine

evazionistiw

Recursurile a 32 de inculpaţi vor fi sâmbătă pe rolul Curţii de Apel Suceava u 17 dintre aceştia sunt în stare de arest u ultimii arestaţi de Tribunal, pentru 29 de zile sunt Marian Vasile Prisăcaru din Brăila şi Ian Marona, din Polonia u Curtea de Apel va stabili sămbătă dacă Vasile Florea, patronul Florconstruct şi Cosmin Păstrăv, patronul de la Hidroterra vor fi cercetaţi în libertate, în condiţiile în care procurorii DIICOT au făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului de a-i pune în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara

Complexitatea dosarului în care un număr de 118 indivizi sunt anchetaţi pentru o evaziune fiscală totală de aproape 10 milioane de euro, după ce au fost efectuate, la începutul săptămânii 167 de perecheziţii în 14 judeţe din care 74 în Suceava, nu a permis judecarea recursurilor anunţate atât de procurorii DIICOT cât şi de apărătorii celor pentru care s-a luat decizia de arestare pentru 29 de zile, dispusă de Tribunal în cursul acestei zile. Ca urmare, judecarea recursurilor va fi făcută în cursul zilei de sâmbătă. Reamintim că acum trei zile, 30 de persoane au fost reţinute de anchetatori şi trimise în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. 15 dintre aceţtia au fost arestaţi, pentru alţi 15 s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara. Pentru cei arestaţi, recursul a fost înaintat de către avocaţi, pentru cei puşi în libertate recursul a fost făcut de către procurori. Intre timp, alte două persoane au fost reţinute şi ieri, Tribunalul Suceava a dispus măsura arestării preventive pentru 29 de zile. Este vorba despre Marian Vasile Prisăcaru din Brăila şi Ian Marona, din Polonia. Apărătorii acestora au formulat de asemenea recurs împotriva măsurii arestării preventive. Pe lângă cei doi Serviciul Teritorial Suceava al DIICOT a cerut anterior arestarea a 30 de inculpaţi care au fost trimişi marţi după amiază în faţa instanţei de Serviciul teritorial Suceava al DIICOT, pentru 15 s-a acceptat propunerea de arestare preventivă, ceilalţi fiind puşi în libertate cu aceeaşi interdicţie de a nu părăsi ţara.
Munca judecătorilor a fost îndeajuns de laboriasă. Pentru că nu au acceptat ca acelaşi complet să judece mai mult de 20 de cauze, s-a stabilit de către procurori să facă două referate de trimitere spre judecată a cererilor de arestare preventivă. Marcel Stănescu, Andrei Ionuţ Cârnăreasa, Dumitru Mihai Câmpanu, Nicuşor Luca, Galaţian Stănescu, Mariana Stănescu, Vasile Dan Spătaru, Constantin Apostol, Eusebiu Adrian Catrinescu, Ionuţ Stănescu, Cătălin Bîrsanu, Mihai Cătălin Chiriac, Adrian Scîntei, Mugurel Munteanu, Constantin Ovidiu Pătraşcu, Florin Alexandru Rădulescu, Tiberiu Traian Reus, Gabriel Sandu, Costinel Birău, Viorel Mihai Boghean au fost incluşi în primul lot. In cel de-a doilea au fost trimişi cu propunere de arestare preventivă Vasile Florea – patronul de la Flor Construct SRL Suceava, Ionel Stănescu, Ferdinand Stănescu, Dionisie Pascu, Viorel Morăraşu, Cosmin Păstrăv patronul SC Hidroterra SA Suceava, Robert Stama – preşedinte al organizaţiei PSD din Codlea, judeţul Braşov, Adrian Borosac, Florin Anghelache şi Florin Munteanu. Niciunul dintre cele trei persoane aflate în vizorul opiniei publice şi mass – media, Florea, Păstrăv sau Stama, nu au fost arestaţi. Decizia de menţinere în arest a fost luată de către judecătorii Tribunalului, în cursul serii de marţi, pentru cei consideraţi a fi capii reţelei organizate de evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv Marcel Stănescu, Andrei Ionuţ Cârnăreasa, Dumitru Mihai Câmpanu, Nicuşor Luca, Galaţian Stănescu, Mariana Stănescu, Ionuţ Stănescu, Vasile Dan Spătaru, Eusebiu Adrian Catrinescu, Costel Adrian Gurzu, Costinel Birău, Mihai Cătălin Chiriac, Viorel Murăraşu, Florin Munteanu şi Adrian Borosac. La care se adaugă, cum am mai spus, Marian Vasile Prisăcaru şi Ian Marona. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …