Tuesday , September 21 2021

Rectorul USV, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice a Moldovei

Senatul Universității Tehnice a Moldovei a hotărât acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, rectorul USV, în semn de recunoaștere pentru contribuția definitorie la dezvoltarea relațiilor de cooperare academică între cele două instituții. In cadrul aceleiași ceremonii, care s-a desfășurat marți după-amiază, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa și prof.univ.dr.ing. Dan Cașcaval, rector al Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași 

O delegație oficială a Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), condusă de prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, rectorul USV, și din care fac parte membrii Consiliului de Administrație, se află, la începutul acestei săptămâni, într-o vizită de lucru la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău. La această reuniune, dedicată dezvoltării relațiilor de cooperare între universitatea gazdă și universități din România, mai participă și delegații ale Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași și Universității ”Transilvania” din Brașov.

USV are o istorie lungă și bogată în ceea ce privește cooperarea cu universități din Republica Moldova, ale cărei baze au fost construite și dezvoltate în perioada în care prof.univ.dr.ing. Adrian Graur a ocupat funcția de rector al universității și care s-a materializat, în principal, prin schimburi de cadre didactice și studenți, conferințe științifice, stagii de cercetare și publicarea de articole științifice. Începând cu anul 2012, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, actualul rector al USV, a militat pentru o politică constantă de dinamizare a efortului și implicării USV în relațiile de colaborare cu instituții partenere din Republica Moldova. Astfel, pe lângă o serie de proiecte transfrontaliere câștigate și implementate în această perioadă, cu rezultate concrete, USV a avut și rolul de pionierat, la nivel national, în dezvoltarea de programe de studiu de licență și masterat cu dublă diplomă, derulate în parteneriat cu instituții de învățământ superior din Republica Moldova. În prezent, universitatea suceveană se mândrește cu nu mai puțin de 15 programe integrate cu dublă diplomă, organizate împreună cu universități din Republica Moldova, Ucraina și Spania. Cele mai multe dintre acestea, 5, sunt organizate împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

În acest context, Senatul Universității Tehnice a Moldovei a hotărât acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, rectorul USV, în semn de recunoaștere pentru contribuția definitorie la dezvoltarea relațiilor de cooperare academică între cele două instituții. În cadrul aceleiași ceremonii, care s-a desfășurat marți după-amiază, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa și prof.univ.dr.ing. Dan Cașcaval, rector al Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași.

În alocuțiunea sa, rectorul USV a făcut referire la politica USV de atragere de studenți români din Republica Moldova și Ucraina, subliniind faptul că, în ultimii 5 ani, aceasta ”s-a schimbat radical, fiind un exemplu de succes adoptat ulterior și de alte universități românești. În loc să așteptăm candidați din Republica Moldova și alte țări să aplice la universitatea noastră, pe baza unei selecții efectuate de minister, am optat pentru dezvoltarea programelor cu dublă diplomă, împreună cu universități prietene din străinătate. Astăzi derulăm 3 programe de licență și 12 programe de masterat cu dublă diplomă, cu universități din Republica Moldova, Ucraina și Spania”. (O. N.)

Vezi si

85 de noi infectări cu coronavirus în județul Suceava, incidență de 1,86 la mia de locuitori. 20 de copii la ATI în toată țara

În ultimele 24 de ore, județul Suceava a înregistrat 85 de cazuri de infectare cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *