Tuesday , November 29 2022

Rectorul Universitatii din Suceava, Valentin Popa, votat de CEX al PSD pentru functia de ministru al Educatiei

UPDATE, 13.15: In cadrul CEx al PSD care are loc vineri la Bucuresti, rectorul USV, Valentin Popa a fost votat pentru ocuparea functiei de ministru al Educatiei in noul guvern condus de Viorica Dancila. Popa este propunerea sustinuta de PSD Suceava pentru aceasta functie, el devenind in cursul acestei saptamani membru de partid cu acte in regula. Conform mai multor surse, Popa a si participat miercuri la o sedinta a organizatiei municipale a PSD. In prezent, postul de ministru al Educatiei este Liviu Pop.

 

Rectorul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, Valentin Popa, este in carti pentru functia de ministru al Educatiei, in locul lui Liviu Pop, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD.

valentin-popa

Un alt nume vehiculat in ultima perioada a fost cel Ecaterinei Andronescu, care a mai ocupat in trecut acest portofoliu. De notat ca Liviu Dragnea si-a inceput turneul in Moldova in timpul crizei politice la Suceava, unde a cautat sprijinul filialei locale.

Ziarul Obiectiv de Suceava scria in vara ca universitarii suceveni s-au plimbat în ultimul an cu bilete de avion cumpărate prin firma care a angajat-o pe soția rectorului. Soția rectorului USV, Valentin Popa, încasa bani de la această firmă, West Travel SRL Suceava, de pe poziția de casieră. Mai mult, proprietara societății menționate, Oana Coșman, figurează ca angajată a Facultății de Stiințe Economice și Administrație Publică. Conform mai multor surse, familia rectorului și cea a patronilor agenției de turism ar fi înrudite. Rectorul USV neagă existența vreunui conflict de interese, sub pretextul că nu a obținut niciun beneficiu.

Ziaristul Dinu Zara scrie pe pagina sa ca in perioada 2016-2017, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a realizat 23 de achiziții, în valoare totală de 70.000 de lei, de la firma West Travel SRL Suceava, pentru bilete de avion pe rute din țară și străinătate. Coincidență sau nu, la firma West Travel SRL este angajată pe un post de casier Renati Popa, soția rectorului USV Valentin Popa.

Vezi si

Primăria Liteni a asfaltat două tronsoane de drum în satele Corni și Roșcani

Aceștia sunt primii 2,5 kilometri de drum din cei 8 care vor fi realizați în …