Friday , February 3 2023

Rectificare bugetară la Primăria Suceava pe final de an

Sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiului au fost suplimentate cu 1.111.000 de lei, un proiect fiind aprobat de rectificare a bugetului local la ședința Consiliului Local.

Banii vor fi destinați în cea mai mare parte – mai exact suma de 703.000 de lei – pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap sau a indemnizaţiilor acestor persoane. Diferența de 408.000 de lei va fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor cu bursele elevilor din învăţământul preuniversitar sucevean.

Este însă de precizat că rectificarea ca urmare a fondurilor repartizate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava ajunge la suma de 1.952.500 lei iar până la concurența acestei sume au fost alocate, pe final de an 2022, fonduri și pentru alte zone unde exista un deficit de finanțare.

Astfel, încă 841.500 de lei reprezintă defalcare din TVA și are destinație specială învăţământul particular și/sau confesional acreditat. 675.600 de lei vor fi dați pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi pentru contribuţiile aferente acestora iar diferenţa de 165.000 de lei pentru finanţarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile pentru întreţinerea unităţilor de învăţământ particular şi a celui confesional acreditate. (D.P.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …