Saturday , June 22 2024

Record absolut de pasageri la Aeroportul Sucevei

Peste 700 de mii de pasageri au fost procesați anul trecut la Suceava. Istoria deloc lipsită de suișuri și coborâșuri de la aeroportul internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a consemnat, în acest fel, o veste bună: numărul pasagerilor este aproape de dublu față de cel din 2021. Este un record absolut în istoria aeroportului sucevean, adus la final de 2022; peste 740 de mii de pasageri, după cum avea să specifice și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur într-o declarație pe care a făcut-o în prima zi lucrătoare a anului, 3 ianuarie.


Ce aduce însă bun acest an pentru aeroport? În ce măsură se mai poate duce o activitate cât mai apropiată de standarde ridicate de civilizația în condițiile logistice actuale? Astfel, în primăvară va fi pus în funcțiune Terminalul 2 și că va începe proiectarea Terminalului 3 și a Terminalului Cargo. Mai mult, în zona aeroportului urmează să fie amenajate încă 200 de locuri de parcare și se începe și construcția unui nou drum care să facă legătura între cartierul Burdujeni și Aeroport, iar Autostrada A7 va avea bretea de legătură cu Aeroportul Suceava. Și nu sunt singurele investiții. „Vorbim dotări la Aeroportul Ștefan cel Mare pentru creșterea siguranței, respectiv construirea unui gard, a unui drum perimetral, dar și achiziția de autoutilitare pentru deszăpeziri și stingerea incendiilor. Începem de asemenea, construcția rețelei de apă canal către aeroport, paralel cu drumul nou pe care îl construim”, a spus Gheorghe Flutur.
Este de precizat că au fost anunțuri făcute de Gheorghe Flutur în condițiile în care, cel mai probabil, el a anticipat unele reproșuri vizavi de condițiile actuale de îmbarcare și la care a încercat să răspundă prezentând un șir de investiții în derulare sau care urmează a demara anul acesta. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ucrainean cu mandat de arestare pentru furt calificat emis de autoritățile franceze, depistat la Vicovu de Sus

Vineri, L. Yurii,  cetățean ucrainean, de 27 ani, cu domiciliu în localitatea Cernăuți, a fost …