Monday , March 4 2024

Recidivist din Rădăuți, băgat în arest după ce a fost prins la volan cu permisul anulat

Duminică, 26 deembrie, în jurul orei 15.10, pe raza municipiului Rădăuți, polițiștii au observat un autoturism BMW ce se deplasa pe str. 22 Noiembrie. Întrucât existau informații cu privire la faptul că autoturismul în cauză este condus de o persoană ce nu deține permis de conducere, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire și blocarea autoturismului susmenționat, ocazie cu care, la volan,  a fost identificat L. Ferdinad Claudiu, de 41 ani, din Rădăuți, iar în calitate de pasager, pe bancheta din partea dreapta față aflându-se fiul acestuia, L.-R. David Constantin.

Ca urmare a verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că L. Ferdinad Claudiu nu avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, permisul de conducere al acestuia fiind anulat. De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză nu prezenta RCA valabilă la momentul depistării în trafic, fapt pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională.

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, precum și a consultării procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive față de L. Ferdinad Claudiu pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, acesta aflându-se în stare de recidivă. Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore.

S-a întocmit dosar penal privind  infracțiunea de „conducere fără permis”. (O.S.)

 

 

 

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …