Thursday , March 28 2024

Reacreditarea Spitalului Judeţean – principalul proiect al managerului Vasile Rîmbu pentru anul viitor

Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ a fost evaluată în urmă cu cinci ani cu nivelul de competenţă II A. In cursul anului viitor, Spitalul Judeţean va fi reevaluat în vederea păstrării acestui calificativ. Printre planurile de management pentru anul viitor este şi extinderea şi modernizarea Ambulatoriului Integrat al spitalului şi al spitalizării de zi, reabilitarea şi modernizarea Secţiei de Cardiologie, cât şi înfiinţarea Departamentului de Epileptologie

vasile rimbu - SJU (2)


Spitalul Judeţean Suceava va fi reevaluat în cursul anului viitor de către Comisia Naţională de Acreditare, în vederea reacreditării. Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor este organ colegial de conducere şi este formată din şapte membri, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Academiei Române, Colegiului Medicilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România. Obţinerea acestei reacreditări a devenit principalul ţel al conducerii spitalului sucevean pentru anul următor.
“Deoarece Spitalul Judeţean este clasificat la nivelul cel mai înalt de competenţă în rândul spitalelor judeţene, a crescut tariful pe caz rezolvat de la 1.444 de lei la 1.600 de lei. Acreditarea este un sistem de apreciere din exterior care are trei mari obiective, şi anume să ofere siguranţă pacienţilor în legătură cu serviciile acreditate, să ofere informaţii corecte despre performanţa serviciului acreditat şi să conţină un proces care să stimuleze şi să motiveze activitatea îndreptată spre satisfacţia pacientului. Scopul acreditării este îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor medicale spitaliceşti. S-a ajuns la performanţa clasificării şi acreditării Spitalului Judeţean la un asemenea nivel printr-o bună strategie în managementul activităţii de investiţii”, a explicat economistul Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean Suceava. Acreditarea spitalelor este obligatorie, întrucât spitalele care nu solicită demararea procedurii de acreditare nu vor mai primi fonduri de la buget. Nu este o procedură simplă şi costă mulţi bani. Având în vedere că nivelul taxei de acreditare şi al taxei de reevaluare este de 240 lei/pat, valabil pentru cinci ani, cât durează un ciclu de acreditare, conform legii, acreditarea unui spital de talia celui sucevean, care are peste 1.200 de paturi, ar ajunge până la circa 100.000 de euro.
Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este cea mai importantă unitate sanitară din judeţ, care acoperă majoritatea patologiilor deservite la nivel naţional de spitalele judeţene. In colaborare cu ISU, spitalul este implicat în coordonarea şi organizarea asistenţei medicale din zonă. Serviciile medicale sunt oferite în 23 de secţii şi cinci compartimente distincte. “Furnizarea serviciilor medicale se asigură în regim continuu, în acest sens fiind organizate 23 de linii de gardă în specialităţi medicale diferite, şi anume două pentru chirurgie generală, două ATI, două pentru secţia de Obstetrică Ginecologie, trei pentru Unitatea de Primiri Urgenţe şi SMURD şi câte o linie pentru pediatrie, medicină internă, boli infecţioase, urologie şi chirurgie infantilă, ortopedie, neonatologie, psihiatrie, cardiologie, neurologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurochirugie, CT şi stomatologie urgenţe. Toate secţiile, compartimentele şi serviciile dispun de aparatură medicală performantă ce permite un diagnostic prompt, de certitudine şi o atitudine terapeutică corectă. In secţiile, compartimentele şi serviciile spitalului îşi desfăşoară activitatea 193 de medici, 21 de persoane reprezentând personalul superior sanitar, 620 – personal sanitar mediu, 320 – personal auxiliar sanitar, 57 personal TESA şi 77 de muncitori. Spitalul Judeţean a fost clasificat ca spital de urgenţă, cu nivel de competenţă II A”, a completat managerul Vasile Rîmbu. Conducerea spitalului sucevean doreşte în continuare susţinerea unui parteneriat public privat pentru înfiinţarea unui centru de radioterapie pentru tratarea pacienţilor cu afecţiuni oncologice. “Crearea unui centru modern de radioterapie în cadrul Spitalului Judeţean constituie o completare a serviciilor medicale oncologice de care beneficiază în prezent pacienţii şi ar fi un factor real de îmbunătăţire a ratei de supravieţuire a acestora. De asemenea, un astfel de centru de radioterapie va fi zonal, deservind şi judeţele limitrofe şi ar avea drept consecinţă creşterea adresabilităţii la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava”, a mai declarat managerul Vasile Rîmbu. In cadrul acestui centru de radioterapie, se doreşte şi înfiinţarea unui centru de oncologie pediatrică. Pentru perioada următoare, conducerea spitalului sucevean doreşte şi reabilitarea şi modernizarea Secţiei de Cardiologie, spaţiile actuale fiind insuficiente şi neîncadrându-se în normele impuse de legislaţie. “Continuarea strategiei investiţionale începută în urmă cu opt ani, considerată realistă şi acceptată de întregul personal al spitalului, reprezintă garanţia unor performanţe superioare şi îndeplinirea misiunii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava”, a încheiat managerul Vasile Rîmbu. (Cristina RUSTI)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …