Saturday , May 8 2021

RCS&RDS a fost amendată cu 30.000 lei pentru amplasarea neautorizată a unei rețele de comunicații pe un sit Natura 2000, între Păltinoasa și Ruși

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare cu privire la amplasarea neautorizată, de către operatorul RCS&RDS, a unei rețele de comunicații într-un sit Natura 2000. Comisarii din cadrul GNM-CJ Suceava, împreună cu reprezentanți ai SGA Suceava, au efectuat un control pe linie de protecția mediului la RCS&RDS, constatând că lucrările au fost efectuate fără obținerea avizului administratorului sitului Natura 2000 ROSCI0365 Râul Moldova, între Păltinoasa și Ruși, respectiv ANANP – Serviciul Teritorial Suceava.

”Pentru neconformitatea constatată, față de RCS&RDS s-au luat măsuri de sancționare contravențională în conformitate cu prev. OUG 57/2007, în valoare de 30.000 lei. Totodată, în cauză s-au dispus măsuri cu termene de realizare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava.

Rețeaua ecologică Natura 2000 în România cuprinde arii de protecție specială avifaunistică (SPA) și siturile de importanță comunitară (SCI), încadrate în cele cinci ecoregiuni (bioregiuni) existente pe teritoriul țării: alpină, continentală, panonică, pontică și stepică. (O. N.)

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …