Wednesday , December 7 2022

Razii făcute de polițişti în barurile şi discotecile din Suceava

Peste 200 de polițişti au făcut razii în barurile şi discotecile din județ, ocazie cu care au dat 207 amenzi în valoare totală de 77.865 de lei, au reținut 28 de permise şi au retras 12 certificate de înmatriculare razii discoteci

Peste 200 de polițişti din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, secțiilor de poliție rurală şi luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în acest weekend un mediu civilizat de distracție pentru tineri. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza județului Suceava. De asemenea, au fost făcute verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.

Conducerea IPJ Suceava a inițiat o acțiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniți să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranță.

Acțiunea s-a desfăşurat în noapte de 27 spre 28 ianuarie 2018, între orele 21.00 – 04.00, pe raza întregului județ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban şi a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranță publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jo­curi de noroc dar şi siguranța rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acțiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, polițiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava şi polițiştii de proximitate şi de ordine publică au făcut verificări în peste 30 de unități de alimentație publică. Au fost sancționați mai mulți minori care consumau alcool sau fumau în ­incin­ta unor baruri, fiind luate, de ase­menea măsuri de sancționare şi față de administratorii unităților respective şi față de personalul de serviciu.

Acțiunea a fost orientată pe trei segmente: verificări la sălile de jo­curi de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00, razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranță a tinerilor către domicilii.

În zona municipiului Suceava au fost organizate controale în toate barurile şi discotecile de pe raza municipiului.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 1.000 de persoane. La nivelul întregului județ, au fost veri­ficate 141 de locații. Au fost date 207 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 77.865 de lei. Au fost organizate 30 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost reținute 28 de permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost retrase şi 12 certificate de înmatriculare. (D.Z.)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …