Saturday , July 13 2024

 Razie de amploare la Vatra Dornei. Trei indivizi reținuți, 230 de persoane legitimate, amenzi de 40.000 de lei

În data de 19 mai, între orele 06.00-15.00, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a  organizat o razie, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, a posturilor de poliţie comunale arondate, 7 subofițeri jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vatra Dornei,  2 lucrători  din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, doi lucrători din cadrul A.N.P.C. Suceava, un lucrător din cadrul D.S.P. Suceava și un lucrător din cadrul D.S.V. Suceava.

Razia a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea contrabandei cu produse accizabile în zona pieței și a bazarului, prevenirea și combaterea delictelor silvice, asigurarea unui climat de ordine și liniște publică.

În cadrul raziei polițiștii au constatat 4 infracțiuni, respectiv o infracțiune de „contrabandă” , o infracțiune de ”punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”,  o infracțiune de ”punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și o infracțiune de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare  de 38.415 lei.

Au fost legitimate 230 de persoane, au fost verificate 53 de autovehicule și s-au efectuat controale la 12 societăți comerciale.

În cadrul activităților au fost identificați 3 autori de infracţiuni, au fost reținute 3 permise de conducere reţinute și un certificat de înmatriculare.

Astfel,  în jurul orelor 08:00, lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au identificat în zona pieței agroalimentare din localitate pe un localnic, care oferea spre comercializare țigări de contrabandă.  În urma controlulul efectuat asupra persoanei în cauză, a fost identificat un număr de 2.000 bucăți ţigarete, de contrabandă, în valoare de 1000 lei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” .

Tot în cadrul raziei un echipaj de poliție din cadrul  Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Panaci, jud. Suceava, pe DJ 174.  Cu ocazia interogării bazelor de date cu privire la situația permisului de conducere, s-a constatat că șoferul din comuna Panaci nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Fiind efectuate verificări în bazele de date, s-a stabilit că numărul de înmatriculare al vehiculului a fost atribuit unui alt autoturism.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de ,,punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”,   o infracțiune de ”punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”  și a unei infracțiuni de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În cauză s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore a șoferului acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

De asemenea, în cadrul raziei organizate la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, s-au continuat activitățile de cercetare penală în legătură cu sesizarea unui bărbat din comuna Cârlibaba, privind faptul că la data de 16 mai 2022, tatăl său, i-a sustras un autoturism din curtea locuinței, l-a condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și ulterior l-a incendiat, pe un drum forestier situat pe raza comunei Cîrlibaba.

Cu această ocazie au fost identificate noi probe în baza cărora s-a reușit documentarea activității infracționale, față de persoana bănuită fiind dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „distrugere” , ,,Furt în scop de folosință” și ,,Conducere pe drumurile publice fără permis de conducere”.

Tot în cadrul raziei organizate de către Poliția municipiului Vatra Dornei, s-au continuat activitățile investigative pentru identificarea autorului furtului comis din locuința unei femei din localitate, faptă comisă în  septembrie 2021, ocazie cu care s-a reușit identificarea și documentarea activității infracționale a unui bărbat în vârstă de 47 ani, din comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava, stabilindu-se că la data 04septembrie 2021, ora 16.00, acesta a pătruns în locuința unei persoane printr-o ușă de acces neasigurată și a sustras din interior suma de 10.000 euro și mai multe bijuterii din aur și argint.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a recunoscut comiterea infracțiunii, luându-se față de acesta măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în vederea luării față de acesta a unei măsuri preventive.  Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Dorna Candrenilor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Vezi si

Prima livrare de echipamente din cadrul proiectului pentru reducerea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Clinic Județean Suceava 

În cadrul proiectului „Întărirea capacităţii instituţionale pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la Spitalul Clinic …