Saturday , December 10 2022

Razie a polițiștilor sâmbătă noaptea prin parcuri și alte zone din Suceava

În noaptea de 17/18 iulie 2021, in intervalul orar 19.00 – 02.00, polițiștii suceveni au desfășurat o acțiune care a avut ca scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din genți și buzunare, prevenirea faptelor de violență stradală și a altor acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, echipajele de poliție rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, in special pe fondul consumului de alcool.

La acțiunea organizată au participat 40 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Investigații Criminale, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava. Totodată, la actiune au participat și polițisti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Ordine Publică si Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de luptători SAS din cadrul IPJ Suceava.

S-a actionat în zonele și localurile pretabile la comiterea de fapte antisociale, respectiv în Zona Albina, Zona Curcubeu, zona Cartierului Obcini, Zona Orizont, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, pe strada Alexandru cel Bun, Parcul Central, Parcul șipote, Zona Bebelușu (vis-a-vis de catedrală), proximitatea societății Mihalex din Cartierul Mărășești, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși.

Obiectivele acțiunii au fost prevenirea și combaterea faptelor antisociale, in special a celor cu violență, ce se comit de regulă în zona parcurilor și altor localuri de agrement; verificarea legalității măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei; identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanțe cu efect halucinogen și luarea măsurilor legale împotriva acestora; supravegherea și monitorizarea persoanelor predispuse la fapte antisociale și care în aceasta perioadă pot întreprinde acțiuni menite să tulbure ordinea și liniștea publică; identificarea persoanelor străine de localitate care nu își justifică prezența pe raza de competență; depistarea persoanelor urmărite și a celor care se sustrag executării pedepselor; sancționarea celor care încalcă prevederile legale; identificarea persoanelor care cerșesc sau care vagabondează și induc un sentiment de securitate publică.

În cadrul acțiunilor organizate au fost legitimate 365 de persoane, dispunându-se măsura avertismentului/avertizării pentru 65 de persoane pentru diverse acte care încălcau normele de conviețuire socială.  De asemenea, au fost controlate 79 de vehicule.  Au fost controlate 46 de obiective și 12 agenți de pază.  În cadrul acțiunii au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7450 lei la Legea 61/1991 republicată privind ordinea si liniștea publică și la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare. Au fost depistate in flagrant 6 infracțiuni (la regimul rutier și de natura judiciară).

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …