Friday , December 9 2022

Rapidul şi-a încheiat aventura în Cupa României

Echipa suceveană a părăsit competiţie după ce a pierdu, joi seară, cu scorul de 2-3, în faţa formaţiei Petrolul Ploieşti, într-un meci disputat pe stadionul “Municipal” din Botoşani, pe o ceaţă de s-o tai cu cuţitul. Golurile “ceferiştilor” au fost marcate de Matei, care a restabilit egalitatea la 1-1 în minutul 57, şi Sumanariu, care a stabilit scorul final în minutul 69. Rapidul a fost încurajată de Botoşani de aproape 2.000 de suporteri suceveniCupa. Rapid - Petrolul 1 [800x600]

Rapid CFR Suceava şi-a încheiat aventura în Cupa României Timişoreana, după ce a eliminată în faza optimilor de finală, cu scorul de 2-3, de formaţia Petrolul Ploieşti, într-o partidă disputată joi seară, pe stadionul “Municipal” din Botoşani, pe o ceaţă de s-o tai cu cuţitul.
In lipsa fanilor prahoveni, galeria suceveană a dominat fondul sonor pe stadionul din Botoşani dar acesta a fost singurul capitol la care “ceferiştii” au fost superiori “lupilor galbeni”. Rapidul nu a contat în ofensivă în prima jumătate de oră de la fluierul de start, când ploieştenii au trecut în trei rânduri pe lângă deschiderea scorului la ocaziile avute de Marinescu (‘6), Nepomuceno (8) şi Pastorini (‘23).
Venită în nordul Moldovei fără piesele grele, formaţia condusă de Gigi Mulţescu a deschis scorul în minutul 27, când Marinescu a executat un corner de pe partea stângă, Roheţki a rămas ţintuit pe linia porţii, iar croatul Ipsa a înscris cu capul din doi metri. Conduşi pe tabela de marcaj, rapidiştii au ieşit de la cutie pe finalul primei reprize, dar şuturile lui Sumanariu şi Apostol nu şi-au găsit ţinta. 0-1 la pauză.
Fără nimic de pierdut, trupa lui Tudoreanu a evoluat mult mai curajos în repriza secundă, reuşind să restabilească egalitatea la zece minute de la reluarea jocului, când Sfrijan l-a găsit cu o pasă în adâncime pe Matei, iar atacantul rapidiştilor a înscris cu un şut din interiorul careului spre satisfacţia celor 2.000 de suceveni prezenţi în tribune.
Bucuria din tabăra “ceferiştilor” a durat însă doar câteva zeci de secunde. Imediat ce a fost reluat jocul de la centru, mingea a ajuns pe partea dreaptă la Priso, camerunezul a centrat în interiorul careului, iar Velescu şi-a introdus balonul în propria poartă. Avea să fie al doilea autogol din această toamnă pentru stoperul Rapidului.
Peste doar trei minute, Petrolul şi-a dublat avantajul la 3-1 prin israelianul Hadad, care l-a învins pe Roheţki cu un şut de la 16 metri.
Entuziasmul sucevenilor nu s-a stins însă cu totul, “ceferiştii” reuşind să reducă din diferenţă în minutul 69, când Sumanariu a înscris din interiorul careului după o centrare trimisă de nou-intratul Golofca.
Pe final, prahovenii puteau reface ecartul, dar Nepomuceno a trimis cu capul peste bara transversală, iar mai apoi portarul Roheţki a blocat mingea cu piciorul în poziţie de unu la unu cu Nkoyi.  Fără resurse fizice, Rapidul şi-a trecut în cont o ultimă ocazie de a trimite meciul în prelungiri în minutul 87, dar Apostol a şutat peste ţintă. In minutul 90, Petrolul a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Beţa.
Rapid – Petrolul s-a terminat 2-3. Formaţia prahoveană devine a şaptea echipă calificată în sferturile de finală la Cupei României, în vreme ce gruparea suceveană părăseşte competiţia cu fruntea sus, după un meci în care, cu puţină atenţie, putea obţine mult mai mult.
Rapid Suceava: Roheţki – Bălan, Ferariu, Velescu, Semeghin – Sumanariu, Sfrijan, Apostol – , Negru (’55 Negru), Marinkovic (’75 Marinkovic), Matei. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Petrolul Ploieşti: Bolboaşă – Peteleu (’67 Alcenat), Ipsa, Satli, Beţa – Hadad (’78 Filip), Marinescu – Priso, Albin, Nepomuceno – Pastorini (’46 Nkoyi). Antrenor: Gigi Mulţescu.

Rezultatele înregistrate în optimile Cupei României:

CS Mioveni – Dinamo Bucureşti 1-0
A marcat: Ayza ’23
CSMS Iaşi – Steaua Bucureşti 0-1
A marcat: Stanciu ’89
ASA Târgu Mureş – Ceahlăul Piatra Neamţ 4-0
Au marcat: Gorobsov ’45, Henrique ’47, Hora ’52, Bumba ’77
CSU Craiova – FC Viitorul  1-1 (2-1, după prelungiri)
Au marcat: Băluţă ’54, Mateiu ‘112 / Tîru ’90
FC Braşov – Universitatea Cluj 1-3
Au marcat: Machado ’28 / Lemnaru ’18, Ceppelini ’22, ’45
Oţelul Galaţi – Pandurii Târgu Jiu 2-2 (2-3, după prelungiri)
Au marcat: Popa ’10, C. Cristea ’40 / Predescu ’12, Erico ’88, Elton ‘93
Rapid Suceava – Petrolul Ploieşti 2-3
Au marcat: Matei ’55, Sumanariu ’69 / Ipsa ’27, autogol ’56, Hadad ‘59
Rapid Bucureşti – CFR Cluj (aseară)

(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Luis Enrique a fost demis din postul de selecționer al Spaniei. Cine îi ia locul

Federația Spaniolă de Fotbal a anunțat, joi, demiterea lui Luis Enrique din funcția de selecționer …