Rapid Suceava a fost eliminată de FCM Dorohoi din Cupa României. “Magiun” îşi face bagajele

reportersite
27 august 2013, 23:07

Cupa Romaniei. Dorohoi - Rapid. Barbu  “Ceferiştii” au părăsit Cupa României, după ce au pierdut ieri, cu scorul de 1-2, pe terenul divizionarei a treia FCM Dorohoi, într-un meci contând pentru turul IV al competiţiei. Botoşănenii au obţinut calificarea printr-o dublă semnată de ex-rapidistul Homneac. De partea cealaltă, reuşita sucevenilor a fost semnată de Apetri. Rapidiştii au avut două goluri anulate pe parcursul primei reprize. La finalul meciului de ieri, antrenorul Marin Barbu a anunţat că intenţionează să plece de la Suceava pentru a da curs ofertei de a antrena formaţia Corona Braşov, ocupanta ultimului loc în Liga I

Rapid Suceava a debutat cu stângul în noul sezon competiţional, primul meci însemnând şi prima înfrângere pentru echipa antrenată de Marin Barbu. “Ceferiştii” au fost eliminaţi din Cupa României, după ce au pierdut ieri seară, cu scorul de 1-2, pe terenul divizionarei a treia FCM Dorohoi, într-un joc contând pentru Turul IV al competiţiei.
“Alb-vişiniii” au început în ofensivă întâlnirea de peste Siret, prima ocazie la poarta gazdelor fiind consemnată în minutul 9, când Căinari a executat o lovitură liberă de la circa 22 de metri, mingea a ricoşat din bara transversală la Negru, care a trimis-o în plasă, dar reuşita atacantului sucevean a fost anulată de centralul ieşean Bogdan Hanceriuc pe motiv de off-side. Botoşănenii au replicat prin Homneac, însă reluările fostului vârf de pe Areni fie nu au nimerit cadrul porţii, fie au fost blocate de Pascal. Pe contre, Căinari a înscris cu un lob din afara careului, dar golul oaspeţilor a fost anulat din nou pentru off-side, spre exasperare lui “Magiun”. La poarta cealaltă, Homneac nu a mai ratat ţinta, reuşind să deschidă chiar înainte de pauză, după ce a finalizat cu gol o centrare trimisă de Edy Sandu.
“Ceferiştii” au revenit de la vestiare cu gândul de a reintra în calculele calificării şi au izbutit să restabilească egalitatea la 12 minute de la reluarea jocului, când Apetri l-a învins pe Roheţki cu un şut la colţul lung din interiorul careului. Peste alte 12 minute însă, Homneac a realizat dubla, după ce a finalizat cu capul o centrare venită de la Vrabie. Acesta avea să fie şi golul calificării pentru FCM Dorohoi, în condiţiile în care Rapidul nu a mai avut vreo ocazie clară până la final.
FCM Dorohoi: Roheţki – Halip, Cososchi, St. Nicolae, Orăşanu, Gherman, Ghiviziu, M. Bordianu, Vrabie, Homneac, Ed. Sandu. Antrenor: Vespazian Colban. Au mai intrat: Grumezescu, Barabaş şi Strancoschi.
Rapid Suceava: Pascal – Bălan, Fl. Plămadă, Velescu, Spătar, Căinari, Stănescu, Apetri, Sumanariu, Ionesi, Negru. Antrenori: Marin Barbu şi Bogdan Tudoreanu. Au mai intrat: Golofca şi I. Plămadă.
Marin Barbu lasă Rapidul pentru Corona Braşov
Meciul de la Dorohoi ar putea fi şi ultimul pentru Marin Barbu pe banca tehnică a celor de la Rapid Suceava. Fără contract pe Areni, “Magiun” este tot mai aproape să dea curs ofertei venite dinspre Corona Braşov, ocupanta ultimul loc în Liga I. “Nu cred că mai rămân la Suceava. Nu pot antrena în condiţiile actuale, cu un vestiar nemulţumit”, a recunoscut Marin Barbu, care a vorbit şi despre meciul de la Dorohoi. “Cupa României nu a fost o miză pentru noi, ţinând cont de condiţiile actuale de la Rapid. Totuşi altfel ar fi stat lucrurile în privinţa calificării dacă nu ni se anulau cele două goluri marcate
în prima repriză”,a mai precizat “Magiun”. (Dănuţ CHIDOVET)