Rapid CFR Suceava, anchetată în mod oficial pentru blaturi

reportersite
18 octombrie 2014, 12:55

Echipa suceveană a fost luată în colimator de către ofiţerul Departamentului de Integritate din cadrul FRF după meciul câştigat, pe teren propriu, scor 4-2, în faţa Unirii Tărlungeni, în ultima etapă a sezonului trecut al Ligii a II-a. Dezvăluirea a apărut abia ,ieri, în presa sportivă centrală. “A venit şi ne-a interogat pe toţi, toată echipa, la stadion, dar i-am spus că nu ştiu nimic. Ne-a întrebat ce s-a întâmplat la meciul cu Tărlungeni”, a recunoscut căpitanul “ceferiştilor”, Dorin Semeghin. “Confirm faptul că am avut o serie de întâlniri cu jucătorii de la Suceava, însă nu pot oferi mai multe amănunte“, s-a rezumat să spună ofiţerul de integritate, Costin Negraru

Rapid - ancheta (2) [800x600]

Preşedintele Dumitru Moldovan şi căpitanul Dorin Semeghin

Caz fără precedent în fotbalul românesc. Rapid CFR Suceava este prima echipă din România anchetată în mod oficial pentru blaturi de către Federaţia Română de Fotbal. Dezvăluirea a fost făcută chiar de căpitanul “ceferiştilor”, Dorin Semeghin, care a recunoscut că întreaga echipă a celor de la Rapid Suceava a fost interogată cu privire la meciul din ultima etapă a sezonului trecut al Ligii a II-a, câştigat de gruparea de pe Areni, pe teren propriu, în faţa celor de la Târlungeni.
Rapidiştii au fost luaţi atunci în colimator chiar de ofiţerul Departamentului de la Integritate din cadrul FRF, Costin Negraru. “Ne-a întrebat pe toţi despre un meci, ce ştim despre acel meci. A venit şi ne-a interogat pe toţi, toată echipa, la stadion, dar i-am spus că nu ştiu nimic. Ne-a întrebat ce s-a întâmplat la meciul cu Tărlungeni, dacă am simţit ceva. Păi cum să simt ceva dacă i-am bătut cu 4-2 şi am dat trei centrări de gol?”, a dezvăluit Dorin Semeghin în Prosport. Actualul căpitan al echipei sucevene s-a jurat totodată că nu ştie de existenţa unui blat în Liga a II-a şi a precizat că nu mai este de şapte ani “spaima sticlelelor de vin”. “Îti dau cuvântul meu de onoare, mă jur pe fiul meu de 12 ani, că nu ştiu dacă sunt blaturi în liga a doua. Am şapte ani si ceva de când nu am pus un strop de alcool în gură. Sunt familist convins!”, mai spune Semeghin.
Meciul în cauză, Rapid Suceava – Unirea Tărlungeni, a avut loc pe stadionul Areni, în data de 7 iunie 2014, în ultima etapă din play-out-ul Ligii a II-a, într-un moment în care ambele echipe erau scăpate de orice grijă în privinţa retrogradării. Mircea Negru a marcat atunci patru goluri pentru “ceferişti”, în minutele 22, 39, 60 şi 83, braşovenii reducând din diferenţă prin Cristea, în minutul 49 şi Elek, minutul 63.
Ancheta făcută pe Areni a fost confirmată de ofiţerul de integritate al FRF. “Confirm faptul că am avut o serie de întâlniri cu jucătorii de la Suceava, însă nu pot oferi mai multe amănunte“, a spus Negraru.
Dumitru Moldovan, preşedintele executiv al grupării de pe Areni a precizat că ancheta Departamentului de Integritate vizează meciuri din sezonul trecut şi că, în ultimele luni de zile, rapidiştii nu au mai fost deranjaţi de nimeni din cadrul FRF. “Au fost controale din partea Federaţiei, au fost audiaţi jucătorii, dar pentru sezonul trecut. În ultimele luni nu ne-a mai contactat nimeni de la Departamentul de Integritate“, a precizat Dumitru Moldovan pentru Prosport.
Moldovan spune că nu ştie de ce clubul pe care îl conduce este anchetat de Departamentul de Integritate al FRF, fiind de părere că suspiciunile de blat sunt denerate de evoluţiile cotelor la casele de pariuri: “De ce suntem în atenţia celor de la <<Integritate>>? Nu ştiu, nu mă pricep, dar probabil de la cotele astea care scad şi cresc. Dar suntem noi vinovaţi că alţii joacă la pariuri şi joacă pe noi?”
Preşedintele “ceferiştilor” a menţionat că nici nu s-a gândit vreodată să aranjeze un meci, arâtându-se total dezinteresat dacă se fac sau nu blaturi în Liga a II-a. “Nu mă interesează dacă sunt jocuri blatuite în liga a doua. Noi nici nu ne-am gândit vreodată să aranjăm. Jucătorii noştri sunt platiţi la timp, nu au nicio zi întârziere. Cel mai mare salariu este de 2.000 de lei. Primele sunt ceva mai mari, 500 de lei punctul“, a menţionat Dumitru Moldovan, citat de aceiaşi sursă.

Rapid - ancheta (1) [800x600]

Foto din meciul anchetat de FRF

 Articolul publicat luni, în Obiectiv, a pornit “bulgărele de zăpadă”

Dezvăluirile făcute în ultimele zile în presa centrală de sport vin ca urmare a articolului “A fost blat sau prostie crasă”, publicat lunea trecută în cotidianul Obiectiv de Suceava, articol în care au fost prezentate evenimentele petrecute cu două zile mai devreme, la meciul ACS Berceni – Rapid Suceava, meci încheiat cu scorul de 3-2, după ce, până în minutul 72, “ceferiştii” au condus cu scorul de 2-0.
Articolul a avut efectul bulgărelui de zăpadă, subiectul fiind preluat şi dezvoltat de către redactorii Prosport. Aşa se face că Dorin Semeghin a simţit nevoia să ofere noi motive pentru care, spune căpitanul Rapidului, meciul de la Berceni, din etapa a VII-a a Ligii a II-a nu a fost blat. Semeghin a explicat cum au reuşit rapidiştii să încaseze trei goluri 15 de minute şi să piardă un meci în care, în minutul 72, el şi colegii săi conduceau cu 2-0. “A fost o greşeală din partea noastră, am crezut că am câştigat, ne-am relaxat. Stai să-ţi spun cum a fost, cum am luat golurile: “A fost o fază pe la mijlocul terenului, ne-am încurcat pe acolo şi a ieşit corner pentru ei. A bătut Epaminonda Nicu şi a dat gol Marin, atacantul. Deci a dat o căpăţână, îţi dau cuvântul meu de onoare, n-o scotea niciun portar. |la înalt de la Berceni a dat gol – (1-2, minutul 72). Au bătut ei un out repede de la mijlocul terenului, a dat fundaşul stânga al lor o centrare super-perfectă. Pădureţu a dat cu capul din plonjon, de la 11 metri – (2-2, minutul 82). Golul trei a fost de la o pasă lungă, a fost o învălmăşeală în careu. A ajuns mingea la atacantul lor, la Marin. Îşi dau cuvântul meu de onoare, ştii cu ce a dat? A dat cu tibia, că dacă dădea bine la poartă nu dădea gol – (3-2, minutul 87)”, a povestit Seme în Prosport.
Vă reamintim că, în minutul 72 al jocului, când scorul era de 2-0 în favoarea echipei sucevene, ACS Berceni avea cotă 20.00 la victorie.
Obiectiv a obţinut o mică victorie în lupta pentru un fotbal curat în Suceava miercuri, când, sesizate de evenimentele de la Berceni, multe dintre casele de pariuri au preferat să nu rişte nimic şi au scos din grilă jocul SC Bacău – Rapid CFR, din etapa a VIII-a a Ligii a II-a.
Ce se întâmplă în curtea celor de la Rapid Suceava este cu atât mai blamabil cu cât echipa locală de fotbal este finanţată din bani publici. Conform primarului Ion Lungu, clubul Rapid a primit în primele zece luni din 2014, din partea municipalităţii, 750.000 de lei, ultimii 200.000 de lei fiind alocaţi cu câteva zile înainte de “boacăna” de la Berceni.  (Dănuţ CHIDOVET)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. cacao 19/10/2014 la ora 6:05 -

    ar fi interesant de vazut ce sume investeste dl moldovan la casele depariuri si cum in urma cu cateva luni a castigat sume importante jucand si meciuri de liga 2? si atunci poate il intreaba toate astea nu doar integritatea?