Saturday , December 10 2022

Spitalul Municipal Rădăuţi devine din 14 octombrie unitate COVID

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a semnat vineri seara ordinul pentru ca Spitalul Municipal din Rădăuţi să devină unitate COVID, începând din 14 octombrie. Decizia vine pentru a ridica din presiunea existentă pe unităţile sanitare din judeţul Suceava, în special pe Spitalul Judeţean. În funcție de evoluția epidemiologică din județ, Spitalul Fălticeni va fi următorul care ar putea deveni spital COVID.

Raed Arafat a semnat, vineri, ordinul pentru operaţionalizarea ca unitate de tratament a pacienţilor COVID pozitiv a Spitalului Municipal ”Sf. Dr. Cosma şi Damian din Rădăuţi.

”Având în vedere existenţa unui număr crescutde persoane infectate, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate la nivelul judeţului Suceava, care menţin o presiune crescândă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor sanitare (…) şeful DSU emite următorul ordin: Spitalul Municipal ”Sf. Dr. Cosma şi Damian din Rădăuţi se operaţionalizează, ca spital pentru tratamentul pacienţilor COVID pozitivi – cu 295 de paturi, dintre care 9 de terapie intensivă – începând cu data de 14 octombrie”, se arată în documentul senat de Raed Arafat.

DSP Suceava trebuie să se asigure că unitatea va primi, în regim de urgenţă, autorizaţia de funcţionare ca unitate COVID.

Pregătirile pentru operaţionalizare încep mediat, având în vedere ”situaţia gravă generată de creşterea numărului de cazuri de la nivel naţional, precum şi situaţia critică în ceea ce priveşte capabilităţile medicale existente la nivelul judeţului Suceava”. 

Spitalul Municipal Rădăuți, cu un număr total actual de 127 paturi Covid (din care 6 ATI), va suplimenta sectorul COVID cu până la 295 paturi.

Dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, a cerut ca un spital din judeţ să fie dedicat exclusiv COVID pentru a fi degrevată unitatea sanitară.

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …