Wednesday , April 17 2024

Radauteanca de 80 de ani, victima a caniculei din aceste zile

.

N o femeie de 80 de ani, cardiac\, a fost g\sit\ moart\ pe strad\, decesul fiindu-i favorizat de canicul\, dup\ cum au explicat medicii n acesta ar fi al doilea deces din acest an favorizat de temperaturile foarte ridicate, primul survenind la mijlocul lunii mai, c=nd o femeie `n v=rst\ de 75 de ani a decedat, la Unitatea de Primire a Urgen]elor Suceava, fiind diagnosticat\ cu “infarct acut miocardic, edem pulmonar acut, [oc cardiogen”, toate survenite `n urma schimb\rilor bru[te ale vremii, pe fondul temperaturilor ridicate, combinate cu o presiune atmosferic\ sc\zut\
~n cursul amiezii de vineri, 13 august a.c., `n municipiul R\d\u]i, o b\tr=n\ de 80 de ani a fost g\sit\ decedat\ `n strad\. Trec\torii au sunat Ambulan]a, care a preluat corpul ne`nsufle]it al b\tr=nei, f\r\ s\ mai poat\ interveni `n vreun fel.
Directorul Serviciului Jude]ean de Ambulan]\ Suceava, Daniel Martiniuc, a declarat c\ vineri, la pr=nz, o ambulan]\ a preluat cazul semnalat de cet\]eni printr-un apel la num\rul unic 112, fiind vorba despre o femeie de 80 de ani, cardiac\, g\sit\ moart\ pe strad\, decesul fiindu-i favorizat de canicul\. Potrivit lui Martiniuc, `n week-end-ul recent `ncheiat nu au fost semnalate alte cazuri agravate de canicul\.
Acesta ar fi al doilea deces favorizat de temperaturile foarte ridicate, primul survenind la mijlocul lunii mai, c=nd un prim val de c\lduri toropitoare au cuprins jude]ul Suceava.
O femeie `n v=rst\ de 75 de ani a decedat, pe 13 mai a.c., la Unitatea de Primire a Urgen]elor (UPU) din cadrul Spitalului Jude]ean Suceava, fiind diagnosticat\ cu “infarct acut miocardic, edem pulmonar acut, [oc cardiogen”, toate survenite `n urma schimb\rilor bru[te ale vremii, pe fondul temperaturilor ridicate, combinate cu o presiune atmosferic\ sc\zut\.
Numai `n cursul nop]ii de vineri spre s=mb\t\ la UPU Suceava au fost peste 70 prezent\ri, un num\r foarte mare comparativ cu alte zile, `n rest, num\rul cazurilor de bolnavi cronici afecta]i `ntr-un fel sau altul de canicula din aceste zile p\str=ndu-se acela[i. Conform unei statistici `ntocmite de UPU `n cursul zilei de joi, 12 august, 15% din prezent\rile zilnice, care num\r\ circa 180-200 persoane, reprezint\ cazuri agravate de canicul\, [i nu provocate de temperaturile mari din aceast\ perioad\.
Medicii `i aten]ioneaz\ pe cei cu probleme de s\n\tate, `n special b\tr=nii [i persoanele care sufer\ de boli asociate, s\ aib\ mai mult\ grij\ de s\n\tatea lor `n aceast\ perioad\ [i s\ se adreseze medicului `n cazul apari]iei oric\ror simptome. (Oana PAULIUC)

Vezi si

18 percheziții la Hânțești și Vârfu Câmpului, într-un dosar de braconaj piscicol

Poliţiştii din Botoşani efectuează, miercuri dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, …