Tuesday , November 29 2022

PUZ pentru o fabrică de bere nefiltrată în zona fostelor sere, adoptat de Consilul Local Suceava

Consiliul local - 25 ian 2018

În şedinţa din 25 ianuarie a Consiliului Local Suceava a fost adoptat proiectul de hotărâre privind plan urbanistic zonal în urma căruia firma suceveană SC DANS BEER SRL ar putea continua demersurile sale de a deschide o fabrică de bere nefiltrată produsă după metoda tradiţională. PUZ-ul adoptat de deliberativul local sucevea este pentru o suprafaţa de 3500 de mp situată în zona Suhat, pe Calea Unirii, unde ar urma să fie constuită fabrica de bere. Până la demararea efectivă a investiţiei este necesară şi autorizaţia de construire, PUZ-ul fiind un ­e­lement premergător şi necesar atunci când apar diferenţe ntre documentaţiile de urbanism existente şi clădirile propuse a fi realizate. Investitorul est eîncă în faza de obţinere a avizelor.

Conform Deciziei Etapei de Încadrare emisă de către APM Suceava urmare a notificării adresate de către SC DANSBEER SRL, privind „Plan urbanistic Zonal şi regulament de urbanism aferent pentru construire hală producţie bere, împrejmuire, clădiri anexe, extinderi reţele de utilităţi tehnico edilitare şi branşament/racorduri acestea şi obţinere autorizaţie de construire, APM Suceava a decis că PUZ-ul nu necesită evaluare de mediu şi nu necesită evaluare adecvată şi se va supune adoptării fără aviz de mediu.

Conform sursei citate, terenul, în suprafaţă de 3500 mp, situat în intravilanul municipiului Suceava, strada Calea Unirii, fn., este proprietatea Asociaţiei „Universitatea Populară Cultural-ştiinţifică-MOLDOVA- Iaşi-Filiala Suceava conform extras C.F. pentru informare nr.35469/01.04.2016. Conform PUG, folosinţa actuală a terenului conform plan amplasament şi delimitare a imobilului era cea de teren arabil. Terenul din zona studiată se află în albia majoră a râului Suceava, la cca 150 m faţă de acesta, la altitudinea medie de 274 m şi este relativ orizontal. În vecinătatea de la sud-est terenul se învecinează cu un teren umed, mlăştinos, impropriu construirii, propietate a municipiului, la nord- teren propietate Asociaţia Universitatea Populară Cultural – ştiinţifică Moldova Iaşi, Filiala Suceava, iar la vest – drum de acces. Parcela de teren proprietatea beneficiarului are o formă relativ trapezoidală, cu latura mai lungă pe direcţia est – vest. „Pe parcela de teren se află fundaţia unei clădiri cu altă destinaţie, executată în anii 2004 – 2005 în baza autorizaţiei de construire nr. 39/12.02.2003, peste care investitorul intenţionează realizarea unei hale în care se va monta o linie pentru producţia de bere. Zona fundaţiei are dimensiunile de gabarit în plan de 44,20m x 13,00m şi adâncimea medie de  2,00m, iar zona care are numai fundaţie are dimensiunile de 45,50m x 6,00m. De asemenea pe parcela de teren se află şi o cabină poartă, amplasată la nord – vest de fundaţie, şi are în plan dimensiunile 7,20 x 6,20”, se mai arată în Decizia APM.

În documentul de la APM se precizează „Capacitatea de producţie va fi de cca.1000 litri/zi”. De asemenea, se arată că Hala de producţie bere va avea aspect industrial şi configuraţie precum construcţiile existente în vecinătate, cu regimuri de înăltime parter înalt (parţial demisol, în zona fundaţiilor existente) şi parţial P+E. (D.P.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …