Thursday , September 23 2021

Puțin peste jumătate din locurile scoase la concurs de USV au fost ocupate în prima sesiune de admitere

1.553 de absolvenți de liceu au optat pentru programele de licență ale facultăților sucevene, alți 227 au ales să studieze la distanță, iar programele de master au atras 693 de candidați. În ceea ce privește candidații din Ucraina și Republica Moldova, la programele de licență s-au ocupat 240 din cele 322 de locuri, iar la masterat 65 de locuri, din totalul de 240.

La finalul etapei de înmatriculări din prima sesiune de admitere din acest an, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) are 2.778 de studenți și masteranzi noi. Astfel, 1.553 de absolvenți de liceu au optat pentru programele de licență ale facultăților sucevene, rămânând libere 1.357 de locuri, alți 227 au ales să studieze la distanță, drept urmare 208 locuri sunt disponibile pentru a doua sesiune de admitere, iar programele de master au atras 693 de candidați, deci au rămas neocupate 830 de locuri.

În ceea ce privește candidații din Ucraina și Republica Moldova, la programele de licență s-au ocupat 240 din cele 322 de locuri, iar la masterat 65 de locuri, din totalul de 240. Pentru programele de conversie profesională au optat 46 de candidați, dintre care 39 s-au înmatriculat la Facultatea de Științe ale Educației.

Drept urmare, 2.652 de locuri la licență și masterat au rămas vacante. Amintim că pentru programele de studii ale facultăților sucevene s-au înscris un total de 2.532 de candidați cetățeni români, pentru programele de licență și conversie profesională, și 738 pentru programele de masterat. Totodată, 430 de români de pretutindeni și cetățeni străini au optat pentru studii la USV, dintre care 356 pentru studii de licență, restul pentru masterat. Astfel, circa 1.000 dintre cei înscriși nu s-au mai înmatriculat la universitatea suceveană, deci au renunțat la posibilitatea de a deveni studenți ai USV.

USV va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, înscrierile și interviurile urmând a avea loc între 6-13 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, 6-10 septembrie, pentru specializările unde există probe. (O. NUȚU)

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …