Saturday , September 18 2021

Puțin peste jumătate din locurile scoase la concurs de USV au fost ocupate în prima sesiune de admitere

 5 din cele 50 de programe de licență ale USV și-au ocupat toate locurile în prima sesiune de admitere, iar peste 2.600 de locuri la licență și masterat au rămas vacante. Astfel, 1.553 de absolvenți de liceu au optat pentru programele de licență ale facultăților sucevene, rămânând libere 1.357 de locuri, alți 227 au ales să studieze la distanță, drept urmare 208 locuri sunt disponibile pentru a doua sesiune de admitere, iar programele de master au atras 693 de candidați, deci au rămas neocupate 830 de locuri. In ceea ce privește candidații din Ucraina și Republica Moldova, la programele de licență s-au ocupat 240 din cele 322 de locuri, iar la masterat 65 de locuri, din totalul de 240  

USV universitate Suceava Obiectiv

La finalul etapei de înmatriculări din prima sesiune de admitere din acest an, Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) are 2.778 de studenți și masteranzi. Astfel, 1.553 de absolvenți de liceu au optat pentru programele de licență ale facultăților sucevene, rămânând libere 1.357 de locuri, alți 227 au ales să studieze la distanță, drept urmare 208 locuri sunt disponibile pentru a doua sesiune de admitere, iar programele de master au atras 693 de candidați, deci au rămas neocupate 830 de locuri. În ceea ce privește candidații din Ucraina și Republica Moldova, la programele de licență s-au ocupat 240 din cele 322 de locuri, iar la masterat 65 de locuri, din totalul de 240. Pentru programele de conversie profesională au optat 46 de candidați, dintre care 39 s-au înmatriculat la Facultatea de științe ale Educației.

În urma sesiunii de admitere din iulie, 5 din cele 50 de programe de licență ale USV și-au ocupat toate locurile, iar 2.652 de locuri la licență și masterat au rămas vacante. S-au ocupat toate locurile la programele de licență scoase la concurs de către Facultatea de științe ale Educației, la cele două specializări existente, la Facultatea de Medicină și științe Biologice, specializarea Asistență medicală generală, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Educație fizică și sportivă, și la Facultatea de Drept și științe Administrative, specializarea Poliție locală. De menționat și specializările Contabilitate și informatică de gestiune, Drept, Kinetoterapie și motricitate specială, Calculatoare și Asistență Socială, care au rămas cu puține locuri pentru următoarea sesiune de admitere. La polul opus, avem specializarea științe gastronomice, care nu a atras niciun candidat, Limba ucraineană-O limbă modernă, unde există un singur student, Relații internaționale și studii europene, cu 2 candidați înmatriculați, Energetică și tehnologii informatice, Robotică, Tehnologia construcțiilor de mașini, cu câte 6 candidați, și Ecologie și protecția mediului, care are 9 studenți înmatriculați.

La studiile de masterat, specializările care s-au bucurat de adresabilitate sunt Drept penal și criminalistică, unde a rămas un loc neocupat, și Limbă și comunicare, cu 7 locuri libere, dar și specializările Managementul instituțiilor educaționale și Management și administrație europeană, care au atras un număr mare de candidați. Cel mai ”neatractiv” program de masterat s-a dovedit a fi Planning of new tourism products and destination management, care are doar trei candidați înmatriculați, Inginerie mecanică asistată de calculator, cu 4 candidați, Mecatronică aplicată și Ingineria și managementul calității, sănătății și securității în muncă, cu câte 6 masteranzi, Turism și dezvoltare regională, Expertiză tehnică, evaluare economică și management și Sisteme moderne pentru conducerea proceselor energetice, cu câte 7 înmatriculați, și Controlul și expertiza produselor alimentare, unde sunt 9 masteranzi.

USV va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, înscrierile și interviurile urmând a avea loc între 6-13 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, 6-10 septembrie, pentru specializările unde există probe. (Oana NUȚU)

Vezi si

Ministrul de Interne: Incidentul de la Suceava, de neînţeles; cei care exploatau masa lemnoasă acolo o făceau legal

Ministrul de Interne, Lucian Bode, apreciază că incidentul de la Suceava, unde doi jurnalişti şi …