Sunday , December 4 2022

Puștan de 16 ani din Vama,  prins de polițiști că-și plimba la miezul nopții prietena de 15 ani cu mașina tatălui său

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:45, lucrătorii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control pe Drumul Național 17, un autovehicul marca Volkswagen Polo care a efectuat o manevră bruscă de mers cu spatele, ieșind din curtea unui imobilului din Vama, rulând mai apoi, pe o distanță de aproximativ 15 metri, pe DN 17, sensul de mers Vama-Câmpulung Moldovenesc.

politia, masina noua Obiectiv

Oprind mașina, polițiștii au constatat faptul că în ea se aflau două persoane, pe locurile din față, ulterior legitimării stabilindu-se identitatea conducătorului auto, în persoana numitului Ş.I., din localitate, în vârstă de 16 ani, nefiind posesor de permis de conducere, iar pe locul din dreapta-față se afla numita C. A., prietena acestuia, în vârstă de 15 de ani. Cu prilejul verificării documentelor, s-a constatat că autovehiculul marca Volkswagen Polo  este proprietatea tatălui minorului identificat la volan. Cu ocazia discuțiilor purtate cu persoanele sus-amintite, acestea au relatat verbal faptul că minorul Ş.I. a condus autovehiculul cu scopul de a se deplasa împreună cu prietena sa pe str. Prundului, din localitate, autovehiculul nefiind încredințat minorului de către vreo persoană, acesta urcându-se în mașină fără acordul tatălui său.

Băiatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “furt în scop de folosință”.

Vezi si

Recomandări ale polițiștilor suceveni pentru șoferii nevoiți să circule pe ceață, polei sau ninsoare 

Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că în această perioada a anului îşi …