Saturday , December 9 2023

Pui de bufniță căzut din cuib, salvat de Garda de Mediu în urma apelului unui localnic din Șcheia

În cursul zilei de marți, Garda de Mediu Suceava a fost sesizată de un cetățean că a găsit pe raza comunei Șcheia un pui de bufniță. Comisarii de mediu s-au deplasat la fața locului, unde au găsit un pui de bufniță (Strigiformes), care căzuse din cuib.

”Ne-am deplasat la fața locului împreună cu un doctor din cadrul DSVSA Suceava, care a constatat că pasărea prezenta forme bune de viață, nefiind rănită, drept urmare puiuțul a fost pus înapoi în cuib”, au transmis comisarii de mediu suceveni.

Bufnița este o specie ocrotită prin lege în România, fiind o păsăre folositoare, deoarece consumă rozătoare și insecte dăunătoare. Bufnițele sunt răspândite pe întreaga suprafață a pământului, mai puțin în Antarctica. În România au fost semnalate 12 specii de bufnițe. (O. N.)

 

Vezi si

„Fii bun, nu doar de Crăciun”, iar Iulius Mall te premiază!

La Iulius Mall Suceava ai parte de o întreagă experiență senzorială, în special în această …

One comment

  1. De rasul lumii, Garda de Mediu Suceava nu a rezolvat încă o reclamație făcută și repetata de locatarii blocului 73, str. Gr. Ureche, referitor la zgomotul infernal ce-l fac ventilatoarele de la magazinul LIDL din Zamca, ventilatoare amplasate ilegal în mod aberant la câțiva metri de geamurile acestui bloc de locuințe, zgomotul infernal făcut de acestea este insuportabil pentru acești locatari, dar după cum se vede instituțiile statului abilitate în speță Garda de mediu nu găsesc timp sa rezolve aceasta problema grava cu, care se confrunta acești oameni din blocul 73, cartierul Zamca, mun. Suceava !!!!